Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Građani uplašeni: “Automobili bezglavo jure, pješacima je glava na panju!”

Otkako je Frankopanska ulica renovinara prije nekoliko godina, počeli su drugi problemi. Mnogi mještani Ludbrega već niz godina apeliraju na frekventnost prometa u toj ulici, koja se proteže od ulaska u sam grad kod tvrtke Grafičar, pa do samog centra.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Doduše, gustoća prometa nije toliki problem koliko vozačka kultura, a mnogi od njih ne pridržavaju se ograničenja brzine, već spomenutom ulicom doslovno projure, kao da se radi o autocesti, a ne o ulici nekog manjeg grada, kako su nam rekli neki od stanovnika Ludbrega. O problemu se diskutira i javno, a nedavno je tu temu na Facebooku pokrenuo Siniša Beser, inače poznati Ludbrežanin i donedavni predsjednik Košarkaškog kluba Grafičar, rekavši kako su u više navrata kontaktirali i gradsku upravu i MUP i Županijsku upravu za ceste, no bez odgovora.

– Očito to nitko ne doživljava, no svakodnevno je tu nečija glava na panju jer su ti preleti automobila postali nemogući. Samo čekaš da se dogodi lom nakon što ti pod prozorom protutnji vozilo sa tko zna kojom brzinom – napisao je između ostalog Beser.

Kontaktirali smo samog Besera, koji nam sve te navode i potvrdio, nadodavši kako su posebno problematični punktovi kod Bomarka, ali i na pješačkom prema kolodvoru.

– Problem je posebno za djecu kad idu u školu, ali i za ostale pješake. Zatim, u blizini željezničkog kolodvora kada prelaze dionicu Frankopanske koja je ustvari vrlo nepregledna – govori nam Beser, podsjetivši kako je prije nekoliko godina netko smrtno stradao u prometnoj nesreći.

– Prijedlog je bio da se pješački prijelazi podignu ili da se na nekim mjestima postave ležeći policajci. Tako bi vozači morali usporiti, a sigurnost bi se povećala – zaključuje Beser, istaknuvši kako kod postojećih pješačkih prijelaza moraš dobro paziti, gledati, ali i slušati ne bi li uskoro netko doletio velikom brzinom.

Kontaktirali smo Županijsku upravu za ceste Varaždinske županije te upitali može li ŽUC na neki način utjecati na sigurnost u prometu u navedenoj ulici. Odgovorili su nam da će morati tek izvidjeti situaciju.

– U suradnji s Gradom Ludbregom i nadležnom policijskom postajom, a sukladno ovlastima pravnih subjekta pristupit ćemo rješavanju problema – stoji u odgovoru Županijske uprave za ceste.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

PROMETNA NESREĆA NA PODRAVSKOJ MAGISTRALI

Sudarila se dva teretna vozila na Podravskoj magistrali. Jedna osoba ozlijeđena

U POVODU DANA PLANETA ZEMLJE

FOTO/VIDEO U Koprivnici posađena najveća šuma hrane u Hrvatskoj

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Kombi naletio na srnu, uginula je

obavijest za potrošače

U popularnom voću iz Libije otkrivena tvar opasna po zdravlje

nastupile na 27. državnom prvenstvu u Krapini

Koprivnica ima zlatne djevojke, mažoretkinje ponovo rasturile u nastupu s pomponima

SPREMA SE DVODNEVNA FEŠTA

Večer uoči Praznika rada dobro ćemo se zagrijati, stižu nam tamburaši u kožnim jaknama


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati