Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Grade stazu u jednoj od ključnih gradskih ulica

U Ulici Đure Basaričeka u Đurđevcu uz zgradu suda pa sve do gradske uprave u tijeku su radovi izgradnje pješačke staze. Radovi su nastavak uređenja raskrižja kod zgrade suda koje je nedavno dobilo potpuno novi izgled s uređena tri prometna traka. Nakon izgradnje staze počet će i radovi na uređenju okoliša. U planu je i izgradnja pješačke staze u nastavku Škurdijeve ulice od gradske tržnice, uz novoizgrađene stambene i poslovne objekte sve do zgrade INA-e.

Taj dio Basaričekove ulice dosad nije bio siguran za pješake, pogotovo za vrijeme najveće gužve, četvrtkom kad je sajmeni dan te su građani bili prisiljeni kretati se po kolniku.

– Na taj način ugrožavali su svoju sigurnost i sigurnost svih ostalih sudionika u prometu. Treba napomenuti da se radi o dijelu grada kroz koji će uskoro biti povećano prometovanje upravo zbog novoizgrađenih stambenih objekta, novog trgovačkog centra KTC-a, ali i nove upravne zgrade komunalnih tvrtki koja će se tamo graditi – kaže gradonačelnik Hrvoje Janči.
FOTO Grad Đurđevac

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI