Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Obrana od poplava u našem kraju

Gradit će se oteretni kanal u Šodericu te izraditi dokumentacija za nasip

Sljedeća godine trebala bi biti ključna u  provedbi projekata obrane od poplave u našem kraju, posebice na području općine Drnje gdje su uočeni brojni problemi.

Hrvatske vode u dogovoru s općinskim vlastima općina Drnje dogovorile su strategiju obrane od poplava kako bi se izbjegle scene od ovoga ljeta ili 2014. godine, kad je voda uz rekordni  vodostaj Drave priprijetila naseljima Drnje i Torčec. Tako je prošlog tjedna održan radni sastanak s Milanom Rezom direktorom područja za Muru i gornju Dravu kod Hrvatskih voda i suradnicima na temu dosad provedenih aktivnosti te budućim mjerama koje će se poduzeti

– Što se tiče aktivnosti na području Općine Drnje koje je bilo jedno od kritičnih mjesta u obrani od poplave, voditelj Vodnogospodarske ispostave za mali sliv „Bistra“ Josip Fuček je izvijestio kako su Hrvatske vode krenule s izdizanjem i nivelacijom nasipa u mjestima Drnje i prema naselju Torčec te da je do sada na lokacije dovezeno preko četiri tisuće kubika zemlje kojom se povisio i učvrstio nasip. Uz to nastavlja se i s uređenjem kanala i retencijskih područja. Uređuje se vodotok Gliboki, sanirane su nerazvrstane ceste stradale u poplavi i odrađeno je još dosta manjih zahvata u prostoru -naveo je Petar Dombaj, načelnik općine Drnje, koji je izrazio zadovoljstvo što su prihvaćeni i prijedlozi od strane općine.

Tako će u idućoj godini biti aktualna izgradnja 1. i 2. linije obrane od poplava u Botovu i Drnju kroz podizanje nasipa sa ugrađenim propustima unutar javnih dobara pod upravljanjem Općine, izgradnja oteretnog kanala Gliboki-Šoderica s regulacijskom branom, preostala korekcija i podizanje obale Glibokog u naseljenim dijelovima Općine.

– Ono najbitnije je da smo pred finalnim dogovorom oko idejnog rješenja za izgradnju glavnog nasipa desne obale rijeke Drave u dijelu gdje on trenutno ne postoji, a to je prvenstveno područje Općine Drnje, čime bi se riješio problem obrane od poplave za sve generacije koje dolaze. Vjerujemo da bi u idućoj godini mogli završiti složenu papirologiju koja je preduvjet za izvođenje radova-naveo je Dombaj.

FOTO Općina Đelekovec

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Spriječili veću štetu

FOTO Kućanski aparat uzrokovao požar u kupaonici, intervenirali vatrogasci i policija

Ulaganjem se očekuje povećanje proizvodnje, prodaje, izvoza te stvaranje novih radnih mjesta u Križevcima

Uspješnim provođenjem projekta KROLID izgradio preko 700 m² nove radionice za izradu metalne galanterije

PZC-OVE EKIPE SPREMNE ZA ZIMSKE RADOSTI

VIDEO Stabilno na prometnicama, na kalničkom i bilogorskom terenu potreban dodatan oprez

Potpisan novi Kolektivni ugovor, primjenuje se od 1, siječnja iduće godine

Radnicima Komunalca rastu plaće

DJEČAK JE ZA TO VRIJEME U DVORIŠTU NA VISOKIM LJETNIM TEMPERATURAMA KOSIO TRAVU I IZGORIO

Majka otišla u izlazak i sina (4) dijabetičara dva dana ostavila samog kod kuće

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

Upravo prometna nesreća na Podravskoj magistrali

Upišite pojam koji želite pretraživati