Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
JAVNA RASVJETA NA POJEDINIM DIJELOVIMA GRADA NIJE NA DOBROJ RAZINI

Gradit će se rasvjeta na obilaznici i u “goricama”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Na području grada Ludbrega još ima lokacija koje nisu dovoljno ili uopće osvijetljene javnom rasvjetom. To se većinom odnosi na prigradska naselja, ali i na dijelove državne prometnice, točnije obilaznice. Tako ogranak Međimurske ulice u Selniku već godinama čeka asfalt, ali i javnu rasvjetu. Nekoliko obitelji koje žive u tom ogranku u večernjim satima žive u apsolutnom mraku.

– Ljudi raspravljaju zašto se povremeno gasi javna rasvjeta na lokacijama gdje nema potreba za njom, a mi u Međimurskoj ulici uopće nemamo rasvjetu – ljuto je u raspravi na društvenoj mreži zbog nedostatka ove osnovne komunalne infrastrukture komentirala jedna mještana Selnika.

U gradu Ludbreg ove godine planiraju potrošiti 168 tisuća eura za projekt izgradnje javne rasvjete kao i za projektnu dokumentaciju za buduće projekte. Stoga smo provjerili gdje će se sve graditi javna rasvjeta. Radit će se na obilaznici Ludbrega (dionica DC 2) između spoja s Poduzetničkom zonom Ludbreg-zapad i spoja s naseljem Selnik (Ulica V. Lisinskog) u dužini od 550 metara, s 19 stupova i LED svjetiljki. Na istoj će se prometnici između izlaza iz naselja Čukovec do ulaza u naselje Bolfan radi povećanja prometne sigurnosti ugraditi 14 energetski učinkovitih LED svjetiljaka s nosačima na stupove u dužini od 400 metara. Radit će se i rekonstrukcija te nadogradnja 37 rasvjetnih stupova na Trgu Sv. Trojstva. Također će se raditi zamjena neučinkovite rasvjete novom LED rasvjetom te izgradnja nedostajuće javne rasvjete na području naselja Vinogradi Ludbreški. Radi se o ulicama Katalena, Sigečak i Vinogradec.

Rasvjeta će se također izgraditi u naselju Ludbreg, i to u Židovskom prolazu i parkingu prema Kalničkoj, u nastavak Ulice Andrije Kačića Miošića do spoja s Ulicom branitelja Domovinskog rata. Što se tiče sigurnosti prometa, instalirat će se dodatna svjetlosna signalizacija i instalacija za označavanje pješačkih prijelaza na području Grada Ludbrega u sklopu projekta povećanja zaštite pješaka u prometu. Osim samih radova, projektirat će se i budući projekt na izgradnji javne rasvjete. Izradit će se projektna dokumentacija za izgradnju nedostajuće javne rasvjete na dionicama državne ceste D2 i to na relacijama BP Šilec – Raskrižje Selnik, Selnik – Sigetec, Sigetec – ul. B. Hlasteca, Čukovec – Bolfan i u Ulici Damira Hrastića – Dade. U planu je i izrada projektne dokumentacije za izgradnju nedostajuće javne rasvjete na području naselja Vinogradi Ludbreški i Globočec. Na žalost, u planovima nema Međimurske ulice u Selniku, no moguće je da će se u rebalansima proračuna dodati i taj projekt.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

VEČER FOLKLORA U GOLI

FOTO Prekodravci uživali u tradicijskim pjesmama i plesovima

VIDOVO U PITOMAČI

FOTO/VIDEO Degustira se gorički paprikaš, kulturnjaci i sportaši promoviraju svoje aktivnosti

Već drugi dan su probali što su napravili

FOTO Prvašići iz Podravskih Sesveta na nastavi domaćinstva učili su kako kiseliti krastavce

Raspisan je javni poziv

Ova općina za svako novorođenče jednokratno isplaćuje tri tisuće eura

Mališani iz Molvi istaknuli su se super rezultatima

FOTO Načelnik ugostio male olimpijce

ZBOG NADVOŽNJAKA I NEMARA RADNIKA IMAJU VELIKE PROBLEME

VIDEO Stanari ogorčeni: “Da se žaba popiša mi već plivamo, po dvorištima nam plutaju fekalije”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati