Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Parkiralište nasuprot svetišta postalo je staza za utrke ubrzanja

Gradonačelnik: “Vozači BMW-a voze utrke po parkiralištu izbjegavajući ležeće policajce”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Vrlo neobičan i specifičan sigurnosno-prometni problem i fenomen događa se u središtu Ludbrega. Radi se o automobilskim utrkama ubrzanja koje se događaju u Ulici Rudolfa Fizira i to na točno određenoj dionici te s određenom markom vozila. Na spomenutoj se ulici nalaze dva usporivača prometa, kolokvijalno zvana ležeći policajci. Prvi od njih iz smjera Trga svetog Trojstva nalazi se odmah poslije mosta preko rijeke Bednje, a drugi stotinjak metara dalje. Neposredno nakon prvog usporivača nalazi se i ulaz u parkiralište koji je prohodan u oba smjera.

No to parkiralište ima izlaz nakon drugog usporivača prometa, koji se prolaskom kroz isto može izbjeći. Neki vozači to su odlučili iskoristiti te su parkiralište počeli koristiti kao obilaznu prometnicu. To samo po sebi stvara sigurnosni problem jer je uska prometnica na parkiralištu primjerena za prometovanje na samom parkiralištu, a ne kao prometna cesta. Također, vozači na to parkiralište dolaze i s Ulice kardinala Kuharića te također projure kroz parkiralište. No, tu nije kraj priče, a ako je za vjerovati svjedocima, spomenuto parkiralište postalo je određena pista ubrzanja. Na to je upozorila gradska vijećnica Nikolina Magić Lilek.

– Brzina kojom automobili prolaze po toj prometnici, gdje su parkirani automobili, a njom vrlo često prometuju pješaci i biciklisti, je nezamisliva. Ti usporivači ili se trebaju maknuti ili se trebaju postaviti kamere za nadzor brzine – navela je vijećnica Magdić-Lilek.

– Neki od naših mještana koji posjeduju sportske BMW-e ovo parkiralište koriste za utrke ubrzanja. Posebno je atraktivno ući na parkiralište i kroz njega mjeriti brzinu prolaska. Naša namjera bila je dobra. Htjeli smo da se taj dio prometa iz ovog dijela grada izmjesti u Ulicu bana Jelačića. Ipak se tu nalazi svetište, ljudi pješice idu i do trgovačkog centra, ali izgleda da ju nismo dobro realizirali. Stoga ćemo morati izmaknuti ove usporivače – naveo je gradonačelnik Dubravko Bilić na nedavno održanoj sjednici gradskog vijeća koji je dodao da je o ovim događajima obaviještena i policija.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Lakše je ozlijeđen

FOTO S 2,14 promila motociklom sletio u kanal

U TIJEKU JE 4. ZLATNA BUĆKA PODRAVINE

VIDEO Somove na Šoderici ove godine lovi 18 ekipa

Teška prometna nesreća kod Koprivnice

Upravo: Motociklist sletio s ceste, prevezen je u bolnicu

BAŠ KAO NEKADA

FOTO/VIDEO Svatovi s klencericama i klencerima prošpanicirali gradom, vitezovi uveličali slavlje

TRADICIONALNI ROOSTERS MOTO MEETING

VIDEO Motori “zagrmjeli” gradskim ulicama, slijedi druženje u Novigradu Podravskom pa na Šoderici

AUTO KOPRIVNIČKIH REGISTRACIJA SUDJELOVAO U PROMETNOJ NESREĆI

FOTO Dvije osobe ozlijeđene u trostrukom sudaru


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati