GRADSKO VIJEĆE Dvije škole prelaze na jednosmjensku nastavu

Danas je na rasporedu još jedna sjednica Gradskog vijeća. Na Dnevnom redu nalazi se 9 točaka. O najzanimljivijim točkama pisali smo danas ranije tijekom dana. U sklopu aktualnog sata vijećnici su gradonačelniku tradicionalno postavljali pitanja vezana uz pojedine probleme uz sam grad Koprivnicu.

Vijećnica Vesna Peršić-Kovač prva se javila za riječ i gradonačelniku je ukazala na problem u Crnogorskoj ulici, gdje postoji potreba za dječjim igralištem.

– Djeca se igraju na autobusnoj postaji, jer nemaju gdje. Postoji li kakav plan ili rješenje da se tu sagradi dječje igralište? – upitala je Peršić.

Gradonačelnik Jakšić odgovorio je kako postoji najava otprije kako će svake godine pronaći sredstva za uređenje ili popravak dječjih igrališta, gdje bi prostora mogla dobiti i navedena ulica.

Nadalje, građane zanima hoće li Svilarska, Zagrebačka ulica i Podolice biti sanirane nakon radova na aglomeraciji. Gradonačelnik Jakšić na to je odgovorio kako za to treba još strpljenja, podsjetivši kako bi, prema ugovoru, radovi trebali biti gotovi do kraja iduće godine.

Vijećnicu Rožmarić zanimalo je ima li Grad u planu kakvih konkretnih mjera vezanih uz povećanje cijena energenata, s naglaskom na potrošnju energije u koprivničkim školama i drugim ustanovama.

– Onaj prvi udar krize koji nam se najavljuje, Koprivnica to može podnijeti već sad. Mi to možemo s unutarnjim snagama i postojećim resursima. Daleko od toga da je sve sjajno, još uvijek nismo dobili okvir od Vlade što nas do kraja čeka, no s aspekta Grada, imamo nekoliko mjeseci “lufta” prije nego što moramo donositi bilokakve odluke – uvjerava Jakšić.

Od samih točaka na Dnevnom redu, pokraj podnesenih Izvješća o poslovanju trgovačkih društava i agencija, najvažnije su one vezane uz promjenu Statuta Osnovne škole Đuro Ester i buduće Podolice, kojima se omogućuje prijelaz na jendosmjensku nastavu u te dvije škole.

Tako će, kako je bilo i najavljeno, učenici navedene dvije škole od 5. rujna u školu krenuti i ići samo u jutarnjoj smjeni.

Više o današnjoj sjednici Gradskog vijeća moći ćete pročitati u idućem broju Podravskog lista.

FOTO: Krešo Puklavec

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI