Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

IZVJEŠĆE KOMUNALCA: Prihodi za Pevex 3,9 milijuna, bazeni u minusu

Koprivnički Komunalac lani je prihodovao 58,2 milijuna kuna, što je za 4,5 milijuna kuna više negoli u 2020., no u isto vrijeme rasli su i troškovi pa je prikazana dobit oko 460.000 kuna i na razini je prethodne.

Vidi se to iz izvješća o poslovanju o kojem će raspravljati gradski vijećnici na sjednici Gradskog vijeća koja je najavljena za danas popodne.   

Članak je objavljen u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista

– Dva izvanredna poslovna događaja utjecala su na značajno povećanje prihoda od 2,7 milijuna kuna, a to su prodaja dugotrajne imovine (1,6 milijuna kuna za zemljište kod Peveca) i naplata štete od osiguranja (1,013 milijuna kuna, a od toga 785.000 kuna za štetu od požara u Mosnoj) – napomenuli su u Komunalcu.

Kad se gleda po sektorima, njih 12, u plusu ih je završilo sedam. Najveću dobit ima sektor gospodarenja otpadom od 2,5 milijuna kuna te groblje i tržnica od dva milijuna kuna.

Inače, u Grupaciji Komunalac prosječna je neto plaća 6024 kune i za 250 je kuna veća negoli godinu ranije. Samo u Komunalcu je plaća 5523 kune ili 120 kuna više nego prije godinu dana. Dodajmo i kako u cijeloj grupaciji radi 220 djelatnika, najviše u sektoru gospodarenja otpadom 57.

Ono što građane sigurno zanima jest kako su lani poslovali naši gradski bazeni. Naime, objekti na Cerinama lanjsku su godinu završili 1,3 milijuna kuna u minusu, na 4,6 milijuna kuna prihoda.

Ukupni prihod 2021. godine od bazena je u usporedbi s prihodom koji je ostvaren u 2020. godini 23,23 posto veći, na što je prvenstveno utjecaj imao porast prihoda od prodaje.

Prodano je čak 80.000 ulaznica, što je za 20.000 više od planiranog. Na povećanje prihoda od prodaje od 34,49 posto utjecao je, osim ostvarenih povećanih iznosa ukupnih prihoda od prodaje proizvoda i usluga, i veći ukupni prihod od najma.

– Na povećanje ostalih troškova poslovanja bazena utjecao je povećani iznos premija osiguranja za imovinu i zaposlene te iznos za prijevoz na rad i s rada – pojasnili su rast troškova na Cerinama koje se pak spremaju u veliku investiciju gradnje vanjskih bazena koja bi im značajno trebala povećati prihode u toplijim danima i tako poboljšati „krvnu“ sliku na kraju godine.

S druge strane iznajmljivanje zgrade Peveca i ostalih objekata donijelo im je 2,7 milijuna kuna čiste dobiti, na 6,1 milijuna kuna prihoda. Samo za iznajmljivanju Peveca uprihodili su 3,9 milijuna kuna, a čista je dobit 1,6 milijuna kuna. Komunalčeva dugotrajna imovina u godinu dana povećana je sa 130 milijuna na gotovo 160 milijuna kuna, a aktiva im je 195 milijuna kuna.

Potraživanja prema klijentima su im se popela s 5,7 na 12 milijuna kuna. S krajem godine na računu su imali čak 17,5 milijuna kuna. Inače, dodajmo, revizori su u svom izvješću napisali kako nisu ustanovili značajnije greške u poslovnom izvješću.

Rukometašice 944.000 kuna u plusu

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća raspravljat će se i o poslovnim izvješćima KC Voda, Entera Koprivnice i RK-a Podravka. Vode su, spomenimo, lani imale prihod od 37,8 milijuna kuna s 71.500 kuna dobiti.

Prosječna plaća u KC Vodama je 6375 kuna. Enter Koprivnica lani je imao prihod od 2,4 milijuna kuna, a rashodi su bili 2,3 milijuna kuna. RK Podravka i lanjsku je godinu završila u plusu i to 944.000 kuna, što je gotovo upola manja dobit nego u 2020. Inače, prihodi su rukometašicama lani bili 10,4 milijuna kuna.

Facebook
Twitter
Email
ŠTRUKLIJADA U KUNOVEC BREGU

FOTO/VIDEO Brojni posjetitelji uživaju u slasnim štruklima, kasnije slijedi veselica do kasnih noćnih sati!

Slaven u Puli zaključio sezonu remijem

PROMETNA NESREĆA

FOTO Golfom sletio s Podravske magistrale i završio u grabi!

nalazi se u istražnom zatvoru

Pijani 50-godišnjak nasrnuo na izvanbračnu suprugu i teško ju ozlijedio!

ISKUSTVO PACIJENTA

VIDEO Unatoč bolnoj operaciji koljena, Mirko na kontrole putuje biciklom!

stil

FOTOGALERIJA Prošetali smo koprivničkom špicom, pogledajte koga smo sve zatekli!

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI