Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Gradsko vijeće: Koprivničanci će ponovno morati na izbore

Čini se da trenutno nitko nije zaslužio biti počasnim građaninom, niti dobiti priznanje za životno djelo Grada Koprivnice. Naime, ove godine nije stigao nijedan prijedlog za navedena priznanja koja se dodjeljuju za obljetnicu Dana Grada početkom studenog ove godine.

Članak je objavljen u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista

Gradski će vijećnici na danas najavljenoj sjednici glasati tek o dodjeli javnih priznanja, medalja i plaketa Grada Koprivnice zaslužnim pojedincima i udrugama.

Medalje će tradicionalno dobivati jubilarci darivatelji krvi, njih četvero, a tu su, spomenimo i novinar u mirovini Mirko Kvakarić, bivši šef Policijske uprave i sada odvjetnik Krešimir Papac… Plakete će, među ostalima dobiti i poduzeće VEMO trade, Karate klub Koprivnica…

Na sjednici Vijeća raspravljat će se i o polugodišnjem izvršenju proračuna, ali i rebalansu ovogodišnjeg proračuna. Drugi ovogodišnji rebalans „zacrtan“ je na 284,8 milijuna kuna, gotovo identično kao i što je planirano prvi put.

Gradska vlast, naime, morala je „izbrisati“ neke stavke poput financijskih pomoći iz drugih izvora i EU u iznosu 5,8 milijuna kuna, s obzirom na to da se povrat sredstava za projekte, pa i jednog od većih EU projekata reVIZAlize očekuje ipak početkom 2023. godine. S druge strane pomoći iz drugih proračuna povećane su za 4,1 milijun kuna, a veći dio odnosi se na opremanje nove škole Podolice.

Dodajmo i kako će Koprivničanci opet na izbore 20. studenoga, ali za članove mjesnih odbora, njih 118 u 18 gradskih kvartova. Zadnji su ovi izbori održani u studenom 2018. godine. Koprivnica je jedna od predvodnica među gradovima koji se brinu o svojim ranjivim skupinama, a jedna od njih su i osobe s invaliditetom koje će odsad moći parkirati – povlašteno – svugdje!

– Mjesta rezervirana za parkiranje osoba s invaliditetom su često zauzeta te su osobe s invaliditetom primorane parkirati na mjestima pod naplatom. Kako bi se izbjeglo naplaćivanje pune cijene parkiranja osobama s invaliditetom, od Udruge invalida Koprivničko-križevačke županije primljena je molba za izdavanje povlaštenih godišnjih karata za osobe s invaliditetom koju bi mogli koristiti na svim parkirnim mjestima pod naplatom – navedeno je u obrazloženju ove odluke koju bi danas trebali potvrditi gradski vijećnici.

A da je projekt gradnje vanjskih bazena na Cerinama stao potvrđuje i odluka o zamjeni nekretnina koja će biti na glasanju na Vijeću. Naime, dio parcele na kojoj su planirani vanjski bazeni je u vlasništvu Komunalca pa će doći do zamjene zemljišta s Komunalcem nekih drugih parcela u Dugom Lešću (kod Pevexa) koje bi komunalno poduzeće moglo koristiti za proširenje parkirne zone, ali i proširenje kapaciteta Pevexa.

FOTO Arhiva PL

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI