Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

GRADSKO VIJEĆE Naplata parkiranja kreće od iduće godine

Komunalni problemi nastali zbog aglomeracije i pitanje distribucije plina za građane trenutno su najveći problemi za Križevčane, čemu svjedoče i najčešća pitanja gradskh vijećnika upućenih gradskoj vlasti na današnjoj, devetoj po redu sjednici Gradskog vijeća.

-Tvrtka Radnik-plin otkazala je isporuku plina građanima Križevaca. Smatram da je to najveći problem danas u Križevcima. Ima li gradska vlast plan ili strategiju na koji način pomoći građanima Križevaca ako dođe do neželjenih situacija? – glasilo je pitanje vijećnika Ivana Majdaka u sklopu Aktualnog sata.

Gradonačelnik Mario Rajn u svom je odgovoru pojasnio kako mjesta strahu nema, no najveća je odgovornost na samim građanima, na koje se apelira da na vrijeme ispune obrazac dobiven od opskrbljičava, odnosno da ne čekaju zadnji čas.

– To je prvi nužan korak da bi se aktivirala zakonska odredba. Pošaljite preporučenom poštom. Tada se na kuverti vidi datum isporuke, a potrebno je osam dana da se aktivira Zakon gdje pružatelj javne usluge – Gradska plinara Zagreb mora preuzeti – poručio je Rajn.

Od 22 točke na današnjem Dnevnom redu, njistaknutije su one o organizaciji i načinu naplate parkiranja, prodaji građevinskog zemljišta na području Poduzetničke zone Gornji Čret trgovačkom društvu Omer Dogan kao i izmjene i dopune proračuna zbog osiguravanja dodatnih 300 tisuća kuna za program sufinanciranja solarnih elektrana, za koje postoji povećani interes.

Naplata parkiranja kreće 1. siječnja, a cijena će biti poznata naknadnom odlukom gradonačelnika koja će biti donesena do kraja godine.

Više pročitajte u idućem broju Podravskog lista.

FOTO: Arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pred više od tisuću članova i simpatizera obilježena 34. obljetnica osnutka HDZ-a u Varaždinskoj županiji

Plenković: Franjo Tuđman stvorio je najvažniju, najveću, najutjecajniju i najodgovorniju političku stranku u političkoj povijesti Hrvatske

VELIKA PROMJENA ZA MNOGE

HZMO ima važnu obavijest za brojne građane

SVI ĆE DOBITI POVRAT NOVCA

Plodine mole sve kupce ovog prehrambenog proizvoda da ga prestanu konzumirati: “Vratite ga u najbliži prodajni centar”

vatra je u cijelosti progutala krovište

Crveni križ dostavio pomoć obitelji iz Legrada čija je kuća zamalo izgorjela u požaru

podravski indijac kupuje hrvatsko

VIDEO Babu radi u tvornici, a hranu kupuje na đurđevačkoj tržnici

SAVJETI KOJI ĆE VAM USKORO TREBATI

Ovo je stvar koje se stršljeni najviše boje. Od nje pobjeći ne mogu

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati