GRADSKO VIJEĆE Zaduženje za Koprivničke vode

Krenula je deveta po redu sjednica koprivničkog Gradskog vijeća u ovom sazivu. Na prvoj točki, tradicionalno rezerviranoj za pitanja i prijedloge, vijećnik Marković ukazao je na oštećenu prometnicu na Varaždinskoj cesti, pored groblja, odnosno benzinske crpke.

Gradonačelnik Jakšić u svom je odgovoru rekao kako su upoznati s problemom, te da je sanacija već naručena.

Vijećnika Fabijanca zanimalo je ima li Grad u planu graditi skate park. Također, ukazao je na problem koji imaju stanovnici ulice Jurja Bedenika. Tamo su kod postavljenih kontejnera, naime, viđeni štakori.

– Skate park je isprojektiran, bit će prijavljen na Nacionalni fond oporavka i otpornosti. Nama je plan da novi skate park bude pokraj bazena na Cerinama. Što se tiče štakora kod kontejnera, i o tome smo obavješteni. Izaći ćemo van s deratizacijom, kao i pojačanim nadzorom komunalno-redarske službe – poručio je Jakšić.

Od ostalih točaka Dnevnog reda, kojih je bilo 17, kao što je bilo i najavljeno, prihvaćeno je izvješće o radu Javne vatrogasne postrojbe Koprivnice te Vatrogasne zajednice, a dana je suglasnost na zaduženje Koprivničkim vodama, i to u iznosu od 2 milijuna eura dugoročnog kredita, za sufinanciranje lokalnog dijela investicije izgradnje Aglomeracije.

O istoj se gradskoj tvrtci glasalo u idućoj točki, a ona se ticala spajanja poslovnih udjela i smanjenju temeljnog kapitala. Također, izglasano je i izvješće izvršenja proračuna za prošlu godinu. Podsjetimo, ukupni su prihodi bili čak 12 milijuna kuna manji od očekivanog. Prihodi poslovanja bili 196 milijuna kuna, dok su rashodi za isto razdoblje bili 183 milijuna kuna.

Više o samoj sjednici moći ćete pročitati u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista.

FOTO: Krešo Puklavec

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI