Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
PONOVNO STAVLJANJE U PROMET

HALMED ima obavijest za građane vezano uz jedan poznati lijek

Nastavno na obavijest o privremenoj obustavi isporuke lijeka Iberogast oralne kapi, tekućina, objavljenu dana 21. veljače, i obavijest o ponovnom stavljanju u promet serije lijeka Iberogast oralne kapi, tekućina, objavljenu dana 22. svibnja, Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) ovim putem obavještava o ponovnom stavljanju u promet serija DR08202, DR08606 i DR08829 navedenog lijeka.

– Privremena obustava isporuke i primjene bila je pokrenuta na zahtjev HALMED-a kao mjera predostrožnosti zbog sumnje u neispravnost u kakvoći lijeka. Dodatnom analizom kontrauzoraka utvrđeno je da je sadržaj u granicama specifikacije, što upućuje na zaključak da navedene serije nisu obuhvaćene neispravnošću, stoga se privremena obustava primjene i distribucije predmetnih serija lijeka ukida te se postojeće zalihe mogu ponovno izdavati i primjenjivati – stoji u obavijesti.

Iberogast se koristi za simptomatsko liječenje funkcionalnih i motilitetom uvjetovanih probavnih
smetnji, primjerice funkcionalne dispepsije i sindroma nadraženog crijeva, uključujući probavne
grčeve kao i za potporno simptomatsko liječenje gastritisa. Smetnje se uglavnom manifestiraju simptomima poput bolova u želucu, osjećaja punoće, nadutosti, probavnih grčeva, mučnine i žgaravice.

Iberogast je namijenjen za primjenu u djece starije od 6 godina, adolescenata i odraslih. Obavezno se obratite liječniku ako se ne osjećate bolje ili ako se osjećate lošije nakon 7 dana.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

POMOGLI PROVEDBU TERAPIJSKOG JAHANJA

Ćiro betoni donirali pijesak Udruzi Osmijeh

BUDITE OPREZNI

Preporuka posjetiteljima Gradskog groblja uslijed ekstremnih vrućina

razlozi povezani s proizvodnjom

Velika farmaceutska tvrtka prijavila nestašicu poznatog lijeka za visoki krvni tlak


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati