Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

“Hoću pravu fasadu uz potporu EU, a ne njihovu od pet centimetara!”

Planirana energetska obnova stambene zgrade u Ulici Ljudevita Gaja u Đurđevcu izazvala je pobunu Ante Kovačevića, jednog od stanara. Prvo je, tvrdi on, bio plan da se obnova obavi uz financijsku podršku iz fondova Europske unije kako bi se smanjili izdaci stanara, a sad su svi dovedeni pred gotov čin i morat će platiti puni iznos radova. Dodatni je problem, ističe on, podatak da će se postaviti debljina stiropora od pet centimetara, što u konačnici stanarima neće donijeti nikakve uštede u sezoni grijanja. Upravitelj zgrade je gradska tvrtka Komunalne usluge Đurđevac, a Kovačević kaže kako u zgradi živi direktorica Bara Čubelić pa smatra da je ovaj slučaj čisti sukob interesa.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Hoću pravu učinkovitu fasadu uz potporu iz Europske unije te da se transparentno troši novac od pričuve. Bara Čubelić je u sukobu interesa, a kao direktorica Komunalnih usluga Đurđevac ne želi podnijeti izvješće koje je financijsko stanje pričuve i na što se trošio novac – kaže Ante Kovačević.

Za uređenje fasade, dodaje on, već se zna izvođač radova, a stanarima je ponuđena mogućnost, da ako nemaju novca da plate svoju udio odjednom, da otplaćuju troškove kroz pričuvu jer će se Komunalne usluge Đurđevac kreditno zadužiti za tu investiciju.

– Ne želim nikakva direktna pogodovanja i netransparentnost i jednostavno ne želim sudjelovati u sumnjivoj investiciji. Nepojmljivo je da Bara Čubelić i kao stanarka i kao direktorica sama određuje izvođača radova i kreditno zaduženje. Zato javno želim iskazati svoje nezadovoljstvo i obznaniti da ne želim sudjelovati u tome – kaže Ante Kovačević.

Na dijelu zgrade na kojem je njegov stan, dodaje Ante, odavno je otpala žbuka i kad je on sam htio obnoviti fasadu dobio je „odbijenicu“ uz obrazloženje da će se obnova kandidirati za potporu iz fonda Europske unije.

– Kad sam žalio da zbog otpale žbuke u sezoni grijanja imam velike troškove spominjalo se sufinanciranje Europske unije, a sad to više nije važno i ne želi se stanarima izaći u susret. Između ostalog, već sam kupio materijal za fasadu na dijelu na kojem je moj stan, ali Bara Čubelić i Komunalne usluge Đurđevac ne žele čuti ni za jednu moju primjedbu. Ako želimo da fasada bude učinkovita, mora se staviti stiropor debljine minimalno osam centimetara – zaključio je Ante Kovačević.

Bara Čubelić ističe kako je prošlog četvrtka održan informativni sastanak suvlasnika zgrade na kojem su suvlasnici upoznati s prijedlogom da se ide u energetsku obnovu.

– Gospodin Kovačević nije bio na sastanku iako je uredno pozvan. Predstavnik suvlasnika zgrade prisutne je upoznao s problematikom energetske obnove, pristiglim ponudama i kreditnim uvjetima. Zamolio ih je da razmisle o obnovi te nikakva konačna odluka još nije donesena. Prema zakonu o energetskoj učinkovitosti, odluku o sklapanju ugovora o energetskom učinku višestambene zgrade s pružateljem energetske usluge suvlasnici zgrade donose temeljem natpolovične većine glasova suvlasnika zgrade koja se računa po suvlasničkim dijelovima – kaže Bara Čubelić. 

Ante Kovačević ogorčen je i tvrdnjom Bare Čubelić da nije bio na sastanku suvlasnika zgrade.

-Na sastanku su bile moja supruga i snaha, a gospođi Čubelić očito smeta što sam stan prepisao na svoju snahu – kaže Ante Kovačević.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

SULUDI PERFORMANS U TRGOVAČKOM CENTRU "KOŠTAO" JU 240 EURA

Jadranka je zakucala mobitel u pod te ga rukama prepolovila. Razlog je krajnje bizaran

parcela na kojoj će se graditi vrtić mještanima zadaje glavobolju

Mještani: “Neka poruše staru šupu i počiste nered. Životinje nam ulaze u dvorišta!”

Vratite ga u najbliži prodajni centar

Plodine iz prodaje povlače prehrambeni proizvod i svim kupcima vraćaju novac

PROMETNA NESREĆA NA VESELOM BREGU

Sudarila se dva automobila u vinogradu. Ima ozlijeđenih

POTVRĐENA OTPUŽNICA PROTIV SUPRUŽNIKA, OČUH TVRDI DA JE DJEČAK KRIV ZA SVE:

Vatrogasci su ga dolazili skidati s drveta, a policija smirivati zbog divljanja i razbijanja

Otkriveni komadići plastike

Spar iz prodaje povlači jedan hrvatski proizvod. Kupcima će novac vratiti i bez računa


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati