Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Muškarac iz Ludbrega optužen je za više kaznenih djela

Horor u Podravini: Udarao suprugu protvanom po glavi i trljao joj komade suhog kruha po licu

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je optužnicu protiv 52-godišnjaka iz Ludbrega kojeg se tereti za počinjenje kaznenih djela nasilja u obitelji i prijetnji. On je u razdoblju od sredine 2022. do 21. svibnja prošle godine u stanu u kojem je živio zajedno sa suprugom počinio navedena kaznena djela. Svjestan da svojim ponašanjem omalovažava i vrijeđa ženino dostojanstvo, učestalo je u alkoholiziranom stanju započinjao svađe sa suprugom. Obično bi joj, stoji u optužnici, predbacivao činjenice iz njezine prošlosti i njezinu prijašnju vezu. U više od pedeset navrata ju je fizički napadao i to tako što ju je udarao rukama po rebrima, licu i glavi, čupao za kosu, a sve iz razloga što žena na njega nije htjela prenijeti dio vlasništva nad stanom u kojem žive.

Prijetio samoubojstvom

Tako ju je neutvrđenog dana u travnju prošle godine protvanom ili limom u kojem se sušio kruh najmanje dvadeset puta udario po glavi te joj je komade suhog kruha utrljao u lice, nanijevši joj ogrebotine po licu. Situacija je dodatno eskalirala kada mu je ona 21. svibnja prošle godine dala do znanja da će se rastati od njega. Tek je to posebno razljutilo 52-godišnjaka koji joj je rekao da će sebi učiniti nešto nažao. Govorio je da će gurnuti prste u utičnicu, da će se objesiti i slično, a svojim je ponašanjem kod žene stvarao osjećaj krivnje. Takvim ponašanjem je, stoji u optužnici, 52-godišnjak kod supruge izazvao osjećaj poniženosti te ustrašenost za vlastiti život i sigurnost zbog čega je istog dana napustila svoj stan i sklonila se kod majke. Osim toga, 52-godišnjaka se tereti i za prijetnje koje je 19. svibnja počinio u stanu u kojem je živio zajedno sa suprugom. U nakani da je ustraši, tog joj se dana zgrozio riječima da ako njezin brat dođe u stan će joj posjeći noge tako da će ostati invalid. Te su riječi kod supruge izazvale osjećaj straha, a optužnicom je sudu predložena i presuda.

Za kazneno djelo nasilja u obitelji predloženo je da se 52-godišnjaku izrekne kazna zatvora u trajanju od jedne godine i tri mjeseca, a za prijetnje kazna zatvora u trajanju od devet mjeseci. Konačno, predloženo je da ga se osudi na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od godine i pol dana te da mu se potom izrekne djelomična uvjetna osuda time da se od kazne izvršava osam mjeseci, a dio kazne u trajanju od deset mjeseci neće se izvršiti ako u roku od dvije godine ne počini novo kazneno djelo. Iznoseći obranu pred istražiteljima, 52-godišnjak je rekao da su problemi u braku nastali krajem 2022. godine i to zašto je njegova supruga našla ljubavnika. Tvrdio je da je ona često prijetila samoubojstvom, da je završila na psihijatriji i nije redovito uzimala lijekove te ih je znala miješati s alkoholom. Pala joj je i kilaža, a 52-godišnjak tvrdi da ga je znala verbalno napadati i govoriti da se namjerno izgladnjuje kako bi to prikazala da je zbog njegovog zlostavljanja. Kazao je i da je 21. svibnja samo nestala iz stana u jutarnjim satima i počeo ju je tražiti, a kada se vratio, saznao je da ga traži policija dok su ga pred stanom dočekali supruga i njezin brat koji su mu rekli da će ga oni dokrajčiti ako to ne učini policija.

Brojni udarci

– Nikada nisam fizički napadao suprugu, a često sam se udaljavao iz stana i spavao u kamionu kako bi izbjegao verbalne sukobe s njom. Što se tiče prijetnji da ću supruzi posjeći noge, doista sam rekao nešto slično tome, no to se odnosilo na njenog brata. On je u naš stan dovodio ljubavnice pa su oni da ih nitko u zgradi ne bi vidio, trčali gore – dolje do stana pa sam ženi prokomentirao da će si na taj način slomiti noge – ispričao je 52-godišnjak u čije navode istražitelji nisu povjerovali, već su povjerenje dali njegovoj supruzi.

– Svađe su intenzivnije počele prvenstveno zbog toga što dio vlasništva nad svojim stanom nisam htjela prenijeti na muža. S vremenom je to nasilje, posebno kada bi bio pijan, preraslo i u fizičko te me je znao udariti stisnutom šaka u predio rebara te po glavi i licu, a čupao me i za kosu. Kada je od mene tražio da mu predam mobitel, počeo me udarati protvanom u kojem smo sušili kruh po glavi, a kada sam mu rekla da će se rastati od njega, u pijanom stanju je rekao da će se ubiti – otkrila je supruga 52-godišnjaka čiju je verziju događaja potvrdilo više svjedoka.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Teška prometna nesreća na Podravskoj magistrali, muškarac prevezen u bolnicu

DIREKTORICA SANJA GARAJ MILOŠ I DIZAJNER MARKO HRASTOVEC O NOVOM VIZUALNOM IDENTITETU PODRAVKE

VIDEO “Na logotipu smo u tajnosti radili više od godinu dana i veseli nas pozitivan odjek javnosti”

Obavijest za potrošače

U prehrambenom proizvodu pronašli biljku koja može biti štetna za zdravlje

konkretni planovi za unaprjeđenje visokog školstva u koprivnici

Šest milijuna eura za povezivanje inovacija, znanosti i gospodarstva

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Zapalio se Renault u centru Koprivnice

PROBLEM S KOJIM SE BORI GODINAMA

FOTO Davorka: “Bez maramice ne mogu ni do trgovine, a živim samo 10 minuta od centra”

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati