Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
projekt nadogradnje škole naglo stao

Htjeli proširiti školu pa saznali da postojeća zgrada nema dozvolu

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

U područnu školu Selnica Podravska ove školske godine upisano je više učenika nego prošle. Kako bi toj djeci bio osiguran nadstandard, općina i županija dogovorile su se da školu prošire te da se napravi još jedna čajna kuhinja kako bi učenici što komotnije mogli boraviti i blagovati u tim prostorima. No, onda se naprasno odustalo od te ideje, i to iz dva razloga. Prvi je razlog taj što školska zgrada nema uporabnu dozvolu. Ta dosta nevjerojatna činjenica na sebe veže i drugi razlog za odustajanje od ovog projekta. Naime, ta činjenica čini sam projekt obnove mnogo skupljim, i to gotovo dvostruko.

Cijeli projekt proširenja koštao bio nekoliko desetaka tisuća eura, a sad bi sama dokumentacija, koja se mora ishoditi koštala isto toliko.

– Već smo sve dogovorili, ali kada smo došli do „papirologije“, vidljivo je da ta zgrada nema uporabnu dozvolu. Ona je ucrtana i postojala je prije 1968. godine te za to postoji rješenje, no kasnije je nadograđivana i, kako izgleda, bez ikakvih papira. Tako da zgrada u realnosti ne izgleda kako na papiru stoji. Pokušali smo doznati koje godine se zgrada škole točno nadograđivala, ali nitko ne raspolaže s tom informacijom. Također smo pokušali doći do bilo kakve dokumentacije o tim radovima, ali nismo uspjeli – naveo je Ivan Sabolić, načelnik općine Legrad.

Kad bi se sada krenulo u proširenje škole potrebno bi bili prvo izraditi kompletnu dokumentaciju za postojeće stanje, dakle glavni projekt te sve dodatne projekte, a zatim na neki način legalizirati postojeću građevinu, ako se to uopće može. Postavlja se pitanje zadovoljava li uopće uvjete, koji su za ovakvu građevinu zasigurno vrlo specifični.

Sada će se morati procijeniti novi previđeni troškovi i pitanje je hoće li opet doći do dogovora između županije koja je osnivač škole i općine na čijem se teritoriju škola nalazi. Isto tako, ne bi bilo zgorega utvrditi kad su se zaista ti, na kraju se ispostavilo, nelegalni radovi na školi odrađivali i zašto školska zgrada nije bila legalizirana u vrijeme kad se to moglo učiniti za mnogo manje novca i vremena.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

OPĆINA KALINOVAC:

Komunalni redar vrši kontrolu čišćenja snijega, izbjegnite novčane kazne

cilj je plasman od pete do sedme pozicije

Markulin potvrdio naše napise: Radi se na novom travnjaku i stadionu, to su kapitalni projekti

Firefighter Stair Challenge

Koprivnički vatrogasci sudjelovali u humanitarnoj utrci u Zagrebu

obilazi 36 stajališta već punih 15 godina.

S radom kreće novi bibliokombi Gradske knjižnice

RIBIČKIM TURNIROM U TORČECU "SLAVI PRVI ROĐENDAN"

Branimir Dolenec: Druženjem želim zahvaliti svima koji su pomogli prije godinu dana

Spriječili veću štetu

FOTO Kućanski aparat uzrokovao požar u kupaonici, intervenirali vatrogasci i policija

Upišite pojam koji želite pretraživati