Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
RIJEŠENA NEDOUMICA S PRUŽNIM PRIJELAZIMA IZMEĐU KRIŽEVACA I BOTOVA

HŽ: Modernizirat će se šest željezničko – cestovnih prijelaza, a ostalih sedam denivelirati

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Što se tiče radova na pruzi, u redakciju su nam došli upiti naših čitatelja koji se brinu hoće li se izgradnjom nove pruge između Botova i Križevaca pojedini pružni prijelazi zatvoriti. Ovo posebno brine stanovnike koprivničkog prigradskog naselja Reka, gdje pruga naselje presijeca skoro na pola, pa i Peteranca, gdje mnogi preko prometnice koja prolazi kroz prugu dolaze do svojih njiva. Prema odgovoru iz HŽ-a, razloga za brigu nema.

– Na dionici pruge Križevci – Koprivnica – državna granica postoji 13 željezničko-cestovnih prijelaza (ŽCP) i četiri pješačka prijelaza (PP). Od ukupno 13, modernizirat će se šest željezničko-cestovnih prijelaza: Brezov Most (NC), Carevdar (NC), Koturica (LC 26091), Đol (Mažuranićev trg Reka – bivša LC 26030), Peteranec (LC 26154) i Stotina između Drnja i Botova. Preostalih sedam željezničko-cestovnih i četiri pješačka prijelaza će se denivelirati: ŽCP Vuk svest će se na nadvožnjak Vuk, ŽCP Lepavina svest će se na nadvožnjak Lepavina 2, ŽCP Sokolovac svest će se na nadvožnjak Sokolovac, ŽCP Pavelinska ulica svest će se na podvožnjak Ivanečki, ŽCP Čarda svest će se na pješački pothodnik i nadvožnjak Danica, ŽCP Drnje svest će se na nadvožnjak Drnje, ŽCP Botovo svest će se na nadvožnjak Šoderica, PP Križevci svest će se na nadvožnjak Križevci, PP Majurec svest će se na pothodnik Majurec, PP Vojakovački Kloštar svest će se na podvožnjak Vojakovački Kloštar te će se PP Lepavina svesti na nadvožnjak Lepavina 1.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

cesta uz ulicu stiska noćna je mora za vozače

“Već pola godine umjesto po asfaltu, mi se vozimo po šodru i uništavamo svoje aute”

kloštar podravski kreće u realizaciju vrijedne investicije

Pavlović: Gradit će se dom za starije i nemoćne za 120 korisnika

u 40 godina promijenio samo gume

FOTO Milan svoj pony vozi 40 godina: “Ne bih ga mijenjao nizašto, a za novi niti nemam novac”

Europski tjedan upoznavanja groblja u Koprivnici

Prošećite grobljem i upoznajte povijest našeg grada

ZAVRŠIO JE U BOLNICI

Vozač “pod parom” vrludao cestom i zabio se u parkirani traktor

apsolutni rekorder

Biciklist u Koprivnici napuhao 4,90 promila


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati