Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
DOSTAVA DOKAZA O VISINI MIROVINE

HZMO upravo objavio važan podsjetnik za dio umirovljenika

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO) upravo je objavio važan podsjetnik za dio umirovljenika. Prenosimo ga u cijelosti.

Podsjećamo korisnike mirovine s tzv. inozemnim elementom (korisnike hrvatske mirovine kojima se isplaćuje i mirovina iz inozemstva, korisnike samo inozemne mirovine te korisnike hrvatske mirovine koji su navršili mirovinski staž u inozemstvu, a nisu ostvarili pravo na mirovinu u inozemstvu), kojima ukupno mjesečno mirovinsko primanje ne prelazi iznos od 880 eura, da radi isplate jednokratnog novčanog primanja, radi ublažavanja posljedica rasta troškova života, Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje dostave dokaz o netoiznosu mirovine za veljaču 2024. koju je isplatio inozemni nositelj osiguranja.

Dokaz može biti:

  • potvrda banke iz koje se vidi neto iznos mirovine koji je uplatio inozemni nositelj za veljaču 2024.
  • izvadak iz bankovnog računa iz kojeg se vidi netoiznos mirovine koji je uplatio inozemni nositelj za veljaču 2024.

Jedan od navedenih dokaza treba dostaviti HZMO-u do 31. svibnja ove godine. Osim putem online obrasca, dokaz o visini inozemne mirovine može se dostaviti područnoj ustrojstvenoj jedinici HZMO-a prema mjestu prebivališta, poštom ili osobno, s popunjenom Tiskanicom za dostavu podataka o visini inozemne mirovine. Tiskanica je dostupna na internetskim stranicama HZMO-a na ovoj poveznici.

Korisnici mirovine koji su ostvarili staž u inozemstvu, a nisu ostvarili pravo na inozemnu mirovinu, na Tiskanici za dostavu podataka o visini inozemne mirovine ili online obrascu trebaju označiti polje; Izjavljujem da ne primam inozemnu mirovinu.

Korisnici samo inozemne mirovine, uz dokaz trebaju dostaviti i broj transakcijskog računa korisnika mirovine otvorenog u banci u R Hrvatskoj. Napominjemo da je za korisnike samo inozemne mirovine, osim iznosa mirovine (880,00 eura), dodatni uvjet za isplatu JNP-a i prebivalište u R Hrvatskoj u neprekidnom trajanju od najmanje tri mjeseca neposredno prije donošenja Odluke Vlade RH, kao i da inozemnu mirovinu primaju na transakcijski račun otvoren u poslovnoj banci u R Hrvatskoj.
JNP će biti isplaćen najkasnije u mjesecu lipnju 2024. godine, a o točnom datumu korisnici će biti pravovremeno obaviješteni.

FOTO arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

VJEŽBANJE UZ ZDRAVE ZALOGAJE

Budi FIT zona na Hummus Fest-u

Pred kućom ga udario auto, a koljena je dokrajčio padom s konja

Ivan (64) u jednoj ruci ima štaku, a u drugoj motiku: “Danas je neobrađeno toliko zemlje da me duša boli”

"HALO"

UPRAVO Rijedak fenomen na nebu iznad Podravine

NALOŽENO JE UNIŠTENJE

Tvar štetna za zdravlje otkrivena u popularnom prehrambenom proizvodu iz Kine

uredila je prekrasan vrt

VIDEO Marica (83): “Da po cijele dane samo ležim, već bih vjerojatno bila gotova”

NALOŽENO JE DA SE UNIŠTE

U krumpirima iz uvoza otkriven insekticid jako štetan za zdravlje


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati