Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
gradi se pogon vrijedan milijun eura

Investitor: Širimo poslovanje i tražimo dodatnih 30 radnika

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Đurđevačka tvrtka Beton Design, koja se bavi industrijskim betonskim podovima i podovima na bazi sintetskih smola, planira izgraditi još jedan pogon u novoj poduzetničkoj zoni na izlazu iz Đurđevca prema Pitomači. Tvrtka je kupila još dvije parcele u novoj zoni koje će spojiti, a njihova ukupna površina je 4100 četvornih metara. Nedavno je završena izgradnja proizvodno-skladišne hale vrijedne 1,2 milijuna eura i za nju se čeka uporabna dozvola, a tvrtka je odmah odlučila krenuti u novi investicijski ciklus. To su ujedno i prva ulaganja u novoj zoni.

– Odmah nakon kupnje parcele krećemo u ishođenje potrebnih dozvola i plan je da građevinski radovi na novoj hali krenu u ovoj godini. Želja je da početkom iduće dobijemo uporabnu dozvolu i za taj pogon – kaže Ivan Vinković, vlasnik Beton Designa.

Novi je pogon zamišljen kao proizvodni pogon za betonsku galanteriju i prodajni salon s obzirom na sve veći broj kupaca. I ta će investicija iznositi oko milijun eura.

– Površina nove hale bit će oko 1000 četvornih metara, a u njoj će se proizvoditi betonski opločnici i rubnjaci te ćemo dobiti i prodajni salon. Za ulaganje u još jedan pogon osigurali smo vlastita sredstva, što znači da se nećemo kreditno zaduživati – kaže Ivan Vinković.    

Tvrtka, dodaje on, trenutno zapošljava 48 radnika, a kako opseg posla stalno raste, u potrazi su za novom radnom snagom.

Tvrtka se bavi proizvodnjom betonske galanterije

– Stalno širimo poslovanje i trenutno tražimo 30 radnika i to preko Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. I nas, kao i sve u građevinskoj branši, muči pronalazak radne snage iako nudimo dobre uvjete za rad, uključujući i one materijalne. Dosad smo se uspjeli nekako „pokrivati“ bez „najma“ inozemne radne snage pa očekujemo da ćemo pronaći nove radnike na našem tržištu rada – kaže Ivan Vinković.

Nakon izgradnje drugog pogona tvrtka će otvoriti i dodatnih deset radnih mjesta. – Naše analize pokazale su isplativost ove investicije koja će se odraziti i na povećanje zaposlenosti – zaključio je Ivan Vinković.

FOTO: Darko Imbriša

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Teška prometna nesreća na Podravskoj magistrali, muškarac prevezen u bolnicu

DIREKTORICA SANJA GARAJ MILOŠ I DIZAJNER MARKO HRASTOVEC O NOVOM VIZUALNOM IDENTITETU PODRAVKE

VIDEO “Na logotipu smo u tajnosti radili više od godinu dana i veseli nas pozitivan odjek javnosti”

Obavijest za potrošače

U prehrambenom proizvodu pronašli biljku koja može biti štetna za zdravlje

konkretni planovi za unaprjeđenje visokog školstva u koprivnici

Šest milijuna eura za povezivanje inovacija, znanosti i gospodarstva

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Zapalio se Renault u centru Koprivnice

PROBLEM S KOJIM SE BORI GODINAMA

FOTO Davorka: “Bez maramice ne mogu ni do trgovine, a živim samo 10 minuta od centra”

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati