Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ispali iz Aglomeracije: Podići ćemo tužbu, uskraćuju nam naše pravo!

Ljubica Posavec iz Križevčina javila nam se s problemom vezanim uz aglomeraciju, koja je još uvijek u tijeku. Kako nam je rekla sama Ljubica, njezinu kuću nisu uključili u projekt aglomeracije, zbog čega će ostati uskraćena za priključak na kanalizaciju.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– U ovoj kući živim od 1983. godine i imam sve priključke: struju, vodu, plin, da bi mi sada rekli kako nisam u projektu aglomeracije. Zvali smo i geodeta, koji nam je rekao da nemamo pravo na novi priključak – rekla nam je Ljubica, ukazavši kako se samo stotinjak metara dalje normalno radi na aglomeraciji, odnosno kako će njezini susjedi normalno dobiti priključak.

– Ne znam zašto su me izostavili. Normalno smo priključeni na gradski vodovod i sve, da bismo sada ostali na septičkoj jami. U kontaktu smo s odvjetnikom i odlučili smo s cijelim slučajem ići na sud – odlučna je Ljubica.

O slučaju s projektom aglomeracije u tom dijelu Križevaca pisali smo već u nekoliko navrata. Prije samo nekoliko mjeseci javili su nam se mještani Donjih Križevčina te nam se požalili na istu stvar. Donje su Križevčine, naime, podijeljene u odvojke i dok se u lijevom odvojku od raspela odvijaju radovi, desni je odvojak također ostao zakinut. Tada su iz Grada pojasnili kako sami Križevci imaju zahtjevnu konfiguraciju zbog svog geografskog položaja, te je stvar u neisplativosti izgradnje dodatnih precrpnih stanica za svaki dio grada s manjim brojem stanovnika.

– Sadržaj septičkih jama kod onih stanovnika koji nisu uključeni u projekt organizirat vozit će se posebnim vozilima na budući pročistač otpadnih voda – odgovorili su tada iz gradske uprave.

Poslali smo upit vezan i za ovaj slučaj, a  Grada su nam rekli kako će se priključci na sva kućanstva koja nisu dobila priključak morati rješavati kroz druge izvore financiranja. – Riječ je o području gdje gravitacijski nije moguće izgraditi odvodnju bez skupe crpne stanice – stoji u odgovoru iz Grada.

FOTO Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI