Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ivan Cvekan: Za dobro vino važna je kvaliteta grožđa i hlađenja

Ivan Cvekan jedan je od najuspješnijih vinara s đurđevačkog područja. Na svim izložbama na kojima sudjeluje redovito sa svojim vinima osvaja zlata, a novi velik uspjeh ostvario je na izložbi u Kaptolu gdje je njegov sivi pinot bio najbolje ocijenjeno vino, a i posjetitelji su ga proglasili najboljim. Na izložbi u Đurđevcu je pak osvojio najviše zlatnih diploma, čak šest pa se s pravom smatra jednim od najkvalitetnijih proizvođača vina.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Za dobro vina važna je kvaliteta grožđa, a u samo procesu proizvodnje najvažniji je postupak hlađenja. Na ta dva detalj obraćam posebnu pozornost, a rezultati ocjenjivanja na izložbama potvrđuju da radim dobar posao – priča nam Ivan Cvekan.

Proizvodnja vina, ističe Ivan, isključivo mu je hobi jer ga rad u vinogradu najviše opušta. Lani je u rujnu otišao u mirovinu, a iako sad ima puno više vremena za proizvodnju vina, ne razmišlja o povećanju. U svom vinogradu u predjelu Cvekanov breg u Mičetincu ima 2500 trsova i to mu je, kaže on, sasvim dovoljno.

– Godišnje proizvedem oko 4000 litara vina i bez problema sve prodam. Bez obzira na to što mi posao s vinom dobro ide, sigurno neću povećavati ni broj trsova ni proizvodnju. To sve radim za svoju dušu i iz ljubavi prema goricama koje su svojevrsni zaštitni znak nas Podravaca – kaže Ivan Cvekan.

U svojoj klijeti uredio je i kušaonicu pa je njegova vinarija uključena i u turističku ponudu. U njegovoj vinariji gosti mogu kušati vrhunski sivi pinot, graševinu, chardonnay, rajnski rizling, sauvignon, zeleni silvanac, žuti muškat i frankovku.

– Pandemija je utjecala na posjete kušaonici, ali ova bi godina ponovno mogla biti dobra i po tom pitanju. Od svih turista i izletnika koji su posjetili moju vinariju dobio sam pohvale, a kako su vinske ceste sve popularnije među turistima, vjerujem da će i dalje Cvekanov breg i moja klijet biti poželjna destinacija – zaključio je Ivan Cvekan.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

milinović pojačava momčad za napad na vrh

Križevčani doveli čak 10 igrača, među njima tri bivša slavenaša, Ukrajinac, Ganac…

TEŠKA PROMETNA NESREĆA U KRIŽEVCIMA

Auto završio na krovu, vozač i putnici odšetali s mjesta događaja. Jedan teško ozlijeđen

MEĐIMURSKI PODUZETNIK ČEKA NOVI GUP

Garaže vile Lendvaj se uskoro ruše, zgrada i dalje na čekanju


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati