Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ivan micao auto s međe pa dobio strašne batine

KRIŽEVCI – Jedan će Stjepan poznaniku Ivanu morati platiti 15.000 kuna na ime štete te više od 2100 kuna sudskih troškova zbog troškova liječenja, tjelesne i psihičke boli jer ga je ovaj pretukao prije četiri godine. Stjepan je već pravomoćno osuđen zbog tog kaznenog djela, pokušaja teškog tjelesnog ozljeđivanja, a sad je oštećeni tražio odštetu i dobio spor.

Sve se dogodilo 11. rujna 2018. godine u 17 sati u Gornjoj Brckovčini u vinogradskom predjelu. Ivan je tada ušao u svoj automobil kako bi ga pomaknuo s vinogradskog puta na Stjepanov zahtjev. Potom je kroz otvoreni prozor automobila udario Ivana šakom u lijevu stranu lica, u oko. Potom je Ivan izašao iz automobila, a Stjepan je držao ciglu u ruci, te zamahnuo prema Ivanovoj glavi kako bi ga udario. Ivan, kako bi se obranio od udarca, podigao je ruku pa ga je ovaj ciglom udario po ruci, a potom je izlazeći iz automobila izgubio ravnotežu i pao na tlo. No, Stjepan tu nije stao te ga je nastavio udarati rukama i nogama po cijelom tijelu i glavi, a uslijed udarca tužitelj je dobio tjelesne ozljede. Zbog toga je od tuženika tražio novčanu naknadu za imovinsku štetu troškova liječenja, troškova tuđe pomoći i njege te pretrpljenog straha i duševnih boli zbog nemogućnosti obavljanja ostalih aktivnosti.

Sud je prilikom postupka tražio od optuženog da ispravi odgovor na tužbu podnesen ovom sudu 25. siječnja 2022. godine.

– Tražili smo da dostavi odgovor na tužbu koji će biti čitko pisan, u roku od osam dana od dana dostave rješenja, pokušalo se to prvom dostavom 29. ožujka 2022. godine, a nakon toga 12. travnja 2022. godine, no obje te dostave bile su bezuspješne s pa je rješenje objavljeno na e-oglasnoj ploči. Kako nije postupio sukladno nalogu nije, bilo druge nego donijeti odluku – kaže sud.

Foto: Ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

FOTO/VIDEO Otvoren skate park, ljubitelji adrenalina natječu se u izvođenju vratolomija

ISKUSTVO PACIJENTA

FOTO Tomo je operirao srce, kuk, bruh i koljeno: “Pomalo pijem domaće vino, a na zemlji radim od pete godine”

NAIVA U FOKUSU

FOTO Slikari preuzeli ključeve grada, počeli 30-ti Podravski motivi

Sakupljanje žira

Hrvatske šume imaju obavijest za sve građane koji žele dodatno zaraditi

Završili u kanalu

Dvije osobe teško ozlijeđene u padu s motocikla

NE PROPUŠTA LOKALNE UTAKMICE NI POD KOJU CIJENU

FOTO Duško: “Nogomet je moj život i strast bez koje ne mogu”

Upišite pojam koji želite pretraživati