Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ivan micao auto s međe pa dobio strašne batine

KRIŽEVCI – Jedan će Stjepan poznaniku Ivanu morati platiti 15.000 kuna na ime štete te više od 2100 kuna sudskih troškova zbog troškova liječenja, tjelesne i psihičke boli jer ga je ovaj pretukao prije četiri godine. Stjepan je već pravomoćno osuđen zbog tog kaznenog djela, pokušaja teškog tjelesnog ozljeđivanja, a sad je oštećeni tražio odštetu i dobio spor.

Sve se dogodilo 11. rujna 2018. godine u 17 sati u Gornjoj Brckovčini u vinogradskom predjelu. Ivan je tada ušao u svoj automobil kako bi ga pomaknuo s vinogradskog puta na Stjepanov zahtjev. Potom je kroz otvoreni prozor automobila udario Ivana šakom u lijevu stranu lica, u oko. Potom je Ivan izašao iz automobila, a Stjepan je držao ciglu u ruci, te zamahnuo prema Ivanovoj glavi kako bi ga udario. Ivan, kako bi se obranio od udarca, podigao je ruku pa ga je ovaj ciglom udario po ruci, a potom je izlazeći iz automobila izgubio ravnotežu i pao na tlo. No, Stjepan tu nije stao te ga je nastavio udarati rukama i nogama po cijelom tijelu i glavi, a uslijed udarca tužitelj je dobio tjelesne ozljede. Zbog toga je od tuženika tražio novčanu naknadu za imovinsku štetu troškova liječenja, troškova tuđe pomoći i njege te pretrpljenog straha i duševnih boli zbog nemogućnosti obavljanja ostalih aktivnosti.

Sud je prilikom postupka tražio od optuženog da ispravi odgovor na tužbu podnesen ovom sudu 25. siječnja 2022. godine.

– Tražili smo da dostavi odgovor na tužbu koji će biti čitko pisan, u roku od osam dana od dana dostave rješenja, pokušalo se to prvom dostavom 29. ožujka 2022. godine, a nakon toga 12. travnja 2022. godine, no obje te dostave bile su bezuspješne s pa je rješenje objavljeno na e-oglasnoj ploči. Kako nije postupio sukladno nalogu nije, bilo druge nego donijeti odluku – kaže sud.

Foto: Ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Graničar se ponovno posral na svoju decu?

Neprilagođena brzina

Vozač (30) quada teško ozlijeđen u prometnoj nesreći

Vidovo u Pitomači

FOTO/VIDEO Indira Forza dobro rasplesala Pitomaču

VEČER FOLKLORA U GOLI

FOTO Prekodravci uživali u tradicijskim pjesmama i plesovima

VIDOVO U PITOMAČI

FOTO/VIDEO Degustira se gorički paprikaš, kulturnjaci i sportaši promoviraju svoje aktivnosti

Već drugi dan su probali što su napravili

FOTO Prvašići iz Podravskih Sesveta na nastavi domaćinstva učili su kako kiseliti krastavce


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati