Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
UMIROVLJENI Podravec optužen da je pretukao suprugu, no on je iznio drugu verziju događaja

Ivan: “Moja žena pije. Ispustio sam joj gume na biciklu kako ne bi odlazila u dućan po alkohol”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici podiglo je optužnicu protiv Ivana iz Podravine, kojeg se tereti da je počinio kazneno djelo nanošenja tjelesnih ozljeda. Žrtva u ovom jezivom slučaju je bila njegova supruga na koju je ovaj do sada neosuđivani umirovljenik nasrnuo u jutarnjim satima 2. prosinca prošle godine. Odmah nakon što se Ivan probudio, oko 8 sati u obiteljskoj kući u jednom mjestu u Podravini, on je navalio na suprugu i to s nakanom da je teško tjelesno ozlijedi, stoji u optužnici. Najmanje pet puta udario ju je šakom po tijelu i s obje ju je ruke stiskao za vrat i ruke uslijed čega je nesretna žena zadobila ozljede u vidu krvnog podljeva donje usnice, natučenja lijeve strane prsnog koša, natučenja desne ruke, natučenja u predjelu ručnog zgloba lijeve ruke te krvnih podljeva na donjem dijelu vrata i gornjem dijelu prsnog koša.

Predložena kazna

Optužnicom je predloženo da se nasilnom Ivanu izrekne kazna zatvora u trajanju od jedne godine uvjetno s rokom kušnje od tri godine, kao i da mu se produlje mjere opreza po kojima se supruzi ne smije približavati na razdaljinu bližu od 50 metara. Tom zaštitnom mjerom naloženo mu je i udaljenje s adrese prebivališta koje je sve do prije koji mjesec dijelio sa suprugom, no pitanje je kako će ovaj slučaj završiti jer je supruga prihvatila blagodat nesvjedočenja i prilikom istrage nije htjela inkriminirati muža. Ivan je pak tijekom istrage rekao da suprugu uopće nije tukao, već su problemi nastali jer je ona alkoholičarka. Kazao je kako je žena išla u podrum, ali se napila i pala po stepenicama. Kad je u pitanju situacija zbog koje se našao u konfliktu sa zakonom, Ivan je rekao da je tog dana pila alkohol, a da ne zna je li se napila.

– Nisam joj nanio nikakve ozljede, niti sam joj prijetio, tukao je ili je vrijeđao. Moja žena je povremeno pijana, ne svakodnevno, a imao sam i snimke njezinih pijanstava, no molila me da izbrišem te snimke pa sam to i učinio. Ipak, i dalje imam jednu fotografiju. Kako žena ne bi odlazila u dućan i kupovala alkohol, ispustio sam gume na njenom biciklu. Svi znaju da ima problem s alkoholom i htio sam joj pomoći. Ne znam na koji se način ozlijedila – istaknuo je tijekom ispitivanja Ivan koji je, baš kao i njegova supruga, alkotestiran nakon ovog ružnog događaja, no niti kod jednog od njih nije pronađena prisutnost alkohola.

No, iako Ivan tvrdi da na suprugu nije digao ruku, nalazi sudsko–medicinskog vještaka i bolnička dokumentacija pokazuju da to baš i nije tako, po svemu sudeći. Tim više jer je supruga prilikom pregleda na hitnoj navela kako ju je muž udarao šakama i gušio, a da se nešto slično vjerojatno i dogodilo, potvrdilo je i vještačenje.

Krvni podljevi

Iz nalaza proizlazi da su ozljede nastale djelovanjem tupotvrde sile, što podrazumijeva eventualni pad, pritisak ili udarac, a da je ta sila djelovala u najmanje pet navrata i to sprijeda u odnosu na tijelo supruge. Ističe se i da je malo vjerojatno da je i jedna od navedenih sila nastala pri padu jer da je pala i udarila glavom o zemlju, ne bi došlo samo do ozljede donje usnice, već bi došlo i do ozljede ostalih izbočenih dijelova glave poput čela, nosa i brade. Također, ozljede na vratu upućuju na pritisak rukama druge osobe, s obzirom na to da se radi o više manjih krvnih podljeva koji upućuju na otiske prstiju, a takve ozljede ne mogu nastati pri padu jer se radi o uvučenom dijelu tijela.

– Vještak je mišljenja da žrtva ozljede nije zadobila pri padu, već da su joj ozljede nanesene od strane druge osobe – stoji u nalazu koji bi na kraju mogao biti ključan u ovom postupku.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Dan otvorenih vrata Veleučilišta u Križevcima

FOTO Maturanti se iz prve ruke uvjerili što mogu očekivati ako se odluče za ovaj studij

projekt aglomeracije ludbreg pomaknuo se s mrtve točke

Prvi korak napravljen, realizacija još upitna

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Izbio požar u obiteljskoj kući, dječak spriječio katastrofu

POKAZNA VJEŽBA

FOTO Djeca pokazala svoje vatrogasne vještine

podravsko naselje dobilo svoj prvi suvenir

VIDEO Vlado je od pčelinjeg voska napravio repliku zvonika

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Težak sudar dvaju kombija. Dvije osobe prevezene u bolnicu


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati