Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
KRAĐA U PODRAVSKOM VINOGRADU

Ivica i Davor zajedno su porušili 50 metara drva. Nakon toga je motorna pila nestala…

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Na osam mjeseci uvjetnog zatvora s rokom kušnje od dvije godine nepravomoćno je osuđen Davor s prebivalištem u Zagrebu, koji je Podravcu Ivici ukrao Stihl motornu pilu. Tijekom cijelog postupka Davor je tvrdio da nije kriv, no ranija osuđivanost, i to zbog sličnih kaznenih djela, nije mu išla na ruku. Davor je osuđen jer je u jesen 2021. godine u jednom podravskom vinogradu, u nakani da se nepripadno okoristi, s tavanskog prostora Ivičine vikendice uzeo i za sebe zadržao motorku vrijednu oko 800 eura.

Gemištom zalio mobitel

Tijekom postupka Davor je naveo da se ne smatra krivim za kazneno djelo koje mu se stavlja na teret. Istaknuo je da je imao određene poslovne odnose s Ivicom i da su njih dvojica zajedno rušili drva, a to je trajalo više mjeseci.

– On je pušio, pio, a nije imao novca, sve sam mu ja financirao. Porušili smo oko 50 metara drva, a na kraju mi je Ivica rekao da si uzmem nešto drva za sebe. Međutim, imali smo i druge dogovore i razgovore. Između ostalog, posudio sam mu vrcaljku za grožđe vrijednu između dvije i tri tisuće kuna koju mi nije vratio. Posudio sam mu i stol koji mi nikad nije vraćen. Želio je i da mu platim za mobitel. I to zato što sam gemištom slučajno zalio njegov stari mobitel koji je vrijedio možda stotinu kuna, a tražio je da mu kupim novi – otkrio je Davor i rekao da je pilu odlučio uzeti i držati kod sebe dok mu Ivica ne vrati njegove stvari.

– Rekao sam mu kada mi vrati moje stvari, vratit ću i ja njemu pilu. No, onda je k meni došla policija i predao sam im motornu pilu. Svo vrijeme kad smo radili, ja sam plaćao sve troškove. Cigarete i piće kada smo radili, kao i gorivo i ulje za motorke, jer Ivica je tvrdio da nema novca – kazao je Davor dok je Ivica iznio posve drugačiju verziju priče.

Posudio vrcaljku

– Davor je radio za mene i skupa smo rušili drva. Istina je da sam od njega posudio vrcaljku, ali sam mu je vratio, a ne znam o kakvom stolu Davor govori. Ne sjećam se da sam od njega tražio da mi kupi novi mobitel, a na kraju mi je pila vraćena u ispravnom stanju i ne potražujem ništa od Davora u ovom postupku – kazao je Ivica koji bi nakon ovog mogao razmisliti s kim ulazi u poslovne odnose

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

NESRETNI DOGAĐAJ U GLOGOVCU

Tragedija u Podravini: Žena pala s bicikla i preminula

Podravski na mjestu događaja

Upravo: Vatrogasci i policija na terenu, curi plin?

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Štagalj i štala izgorjeli do temelja. Očevid u tijeku

podravski na mjestu događaja

FOTO Autom sletio s državne ceste i “pokupio” tablu

Čekaju se rezultati vještačenja

U Podravini se pojavile krivotvorene novčanice od pet eura?

OČEVID U TIJEKU

FOTO Plovni bager u plamenu, vatrogasci i radnici ugasili požar


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati