Ivica iz Koprivnice svojoj bivšoj: Ako mi ne daš, riješit ću ti muža ‘dugom devetkom’!

Prekid veze ili braka svakako je traumatično iskustvo, no da može biti i više od toga pokazao je nesvakidašnji, gotovo nadrealni slučaj 34-godišnjeg Ivice iz okolice Koprivnice protiv kojeg je ovih dana Općinsko državno odvjetništvo podignulo optužnicu zbog prijetnje bivšoj supruzi.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Kako navode tužitelji, Ivica je u studenom prije dvije godine ‘kvalitetno’ izmaltretirao svoju bivšu suprugu.

Sa svoja dva broja mobitela u više ju je navrata zvao i prijetio, a riječi koje joj je izgovorio gotovo su nadrealne.

– Moraš sa mnom spavati, ako ne budeš, vidla buš kaj ti se bu dogodilo, kaj ti slijedi kurvo, j*** ti bog mater onu kurvu – zaprijetio joj je Ivica 13. studenog preklani. Dva dana kasnije Ivica je opet nazvao svoju bivšu i priupitao ju je li možda predomislila.

– Jesi li razmislila, jesi li donijela odluku dal ćeš spavati sa mnom? Ako nećeš, vidla buš kaj ti se bu dogodilo, a i muža ti bum rešil dugom devetkom – pitao ju je Ivica. Istog dana, dakle 15. studenog 2020. godine oko 21.30 sati nazvao ju je ponovno i rekao joj:

– Poslal ti bum mafiju, likvidirat ću ti supruga ako ne pristaneš na odnos sa mnom, vidla budeš kaj te slijedi uskoro ako ne pristaneš. Ili budeš dala p**** ili budem napravil kaj sam već odavno trebal. Vidla buš kaj se bude dogodilo, nikad ne bum odustal od svojih namjera – uspio je izgovoriti Ivica svojoj bivšoj na mobitel. Nesretna se žena ozbiljno uplašila za svoj i život svoje obitelji pa se za pomoć obratila policiji.

Ivica je uhićen i kazneno prijavljen, no nije završio u istražnom zatvoru. On mu je zamijenjen mjerama opreza, preciznije, izrečena mu je mjera zabrane približavanja na manje od 100 metara te zabrana uspostavljanja i održavanja bilo kakve veze s žrtvom. Ovih dana te su mu mjere produžene, a kako je navedeno na Općinskom sudu u Koprivnici, mjere će mu trajati sve dok postoji potreba za njihovim izricanjem, preispitati će se svaka dva mjeseca, a mogu trajati najdulje do pravomoćnosti presude. Ivica je naveo da se pridržava izrečenih mu mjera i nije se protivio njihovu produljenju. U međuvremenu je optužno vijeće Općinskog suda u Koprivnici potvrdilo optužnicu protiv njega tako da će uskoro na sudu braniti se od ovih ozbiljnih optužbi.

– Nisu se promijenile okolnosti koje su postojale u vrijeme donošenja rješenja kojim su mjere opreza određene, odnosno i dalje postoje razlozi koji upućuju na opasnost da bi okrivljenik mogao ponovno stupiti u kontakt s oštećenicom i ponoviti kazneno djelo ili pak počiniti teže kazneno djelo kojim prijeti – zaključak je Općinskog suda u Koprivnici.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI