Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ivica iz Koprivnice svojoj bivšoj: Ako mi ne daš, riješit ću ti muža ‘dugom devetkom’!

Prekid veze ili braka svakako je traumatično iskustvo, no da može biti i više od toga pokazao je nesvakidašnji, gotovo nadrealni slučaj 34-godišnjeg Ivice iz okolice Koprivnice protiv kojeg je ovih dana Općinsko državno odvjetništvo podignulo optužnicu zbog prijetnje bivšoj supruzi.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Kako navode tužitelji, Ivica je u studenom prije dvije godine ‘kvalitetno’ izmaltretirao svoju bivšu suprugu.

Sa svoja dva broja mobitela u više ju je navrata zvao i prijetio, a riječi koje joj je izgovorio gotovo su nadrealne.

– Moraš sa mnom spavati, ako ne budeš, vidla buš kaj ti se bu dogodilo, kaj ti slijedi kurvo, j*** ti bog mater onu kurvu – zaprijetio joj je Ivica 13. studenog preklani. Dva dana kasnije Ivica je opet nazvao svoju bivšu i priupitao ju je li možda predomislila.

– Jesi li razmislila, jesi li donijela odluku dal ćeš spavati sa mnom? Ako nećeš, vidla buš kaj ti se bu dogodilo, a i muža ti bum rešil dugom devetkom – pitao ju je Ivica. Istog dana, dakle 15. studenog 2020. godine oko 21.30 sati nazvao ju je ponovno i rekao joj:

– Poslal ti bum mafiju, likvidirat ću ti supruga ako ne pristaneš na odnos sa mnom, vidla budeš kaj te slijedi uskoro ako ne pristaneš. Ili budeš dala p**** ili budem napravil kaj sam već odavno trebal. Vidla buš kaj se bude dogodilo, nikad ne bum odustal od svojih namjera – uspio je izgovoriti Ivica svojoj bivšoj na mobitel. Nesretna se žena ozbiljno uplašila za svoj i život svoje obitelji pa se za pomoć obratila policiji.

Ivica je uhićen i kazneno prijavljen, no nije završio u istražnom zatvoru. On mu je zamijenjen mjerama opreza, preciznije, izrečena mu je mjera zabrane približavanja na manje od 100 metara te zabrana uspostavljanja i održavanja bilo kakve veze s žrtvom. Ovih dana te su mu mjere produžene, a kako je navedeno na Općinskom sudu u Koprivnici, mjere će mu trajati sve dok postoji potreba za njihovim izricanjem, preispitati će se svaka dva mjeseca, a mogu trajati najdulje do pravomoćnosti presude. Ivica je naveo da se pridržava izrečenih mu mjera i nije se protivio njihovu produljenju. U međuvremenu je optužno vijeće Općinskog suda u Koprivnici potvrdilo optužnicu protiv njega tako da će uskoro na sudu braniti se od ovih ozbiljnih optužbi.

– Nisu se promijenile okolnosti koje su postojale u vrijeme donošenja rješenja kojim su mjere opreza određene, odnosno i dalje postoje razlozi koji upućuju na opasnost da bi okrivljenik mogao ponovno stupiti u kontakt s oštećenicom i ponoviti kazneno djelo ili pak počiniti teže kazneno djelo kojim prijeti – zaključak je Općinskog suda u Koprivnici.

FOTO Ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

RADOVI NA POTHODNIKU

Dio Zagrebačke se 4. ožujka zatvara za sav promet. Ovo su obilazni pravci

Pola godine nakon poplava, stvari se ne miču s mrtve točke

Općinama isplaćena milostinja, poljoprivrednicima skoro ništa. Nasip će biti gotov za 10 godina

DRSKA KRAĐA USRED BIJELOG DANA

VIDEO Bračni par Vrbanić jedna obična šetnja koštala je nekoliko tisuća eura

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad dvojicom lopova

Priključili se plastičnim crijevom na cjevovod i krali plinski kondenzat

OMILJENO MJESTO OVOG UMIROVLJENIKA SU GORICE U KOZAREVCU

VIDEO Franjo (83): “Orežem dva reda loze pa na gemišt, a ženi složim bambus!”

RADOVI U KLOŠTRU PODRAVSKOM IDU JAKO DOBRO

Plan je da tržnica proradi kroz godinu dana

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati