Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
prva nagrada otišla u zagreb, druga u sveti ivan žabno

Izabrana najbolja rješenja za revitalizaciju popularnog podravskog kupališta

U sklopu svečane dodjele zaključaka mladima u Općini Molve predstavljena su i dva nagrađena idejna rješenja za uređenje prostora i okoliša oko jezera Čingi Lingi, za što je ove godine bio raspisan javni poziv. U sklopu javnog poziva Povjerenstvo za Javni poziv i Općinsko vijeće odabralo je dva najbolja idejna rješenja; prvu nagradu u iznosu 3.000,00 eura osvojila je arhitektica Jelena Hajdinjak iz Zagreba, a drugu nagradu od 1.000,00 eura osvojila je arhitektica Ivana Banfić iz Sv. Ivana Žabno. Ovo je tek prvi korak u budućoj revitalizaciji Čingi Lingija koju u nadolazećem razdoblju planiraju u Molvama.

Jezero Čingi Lingi desetljećima je bilo omiljeno kupalište ne samo brojnim Podravcima, već i Bjelovarčanima i Virovitičanima. Ako se Šodericu može nazvati „podravskim morem“, onda je Čingi Lingi „malo podravsko more“ koje je vrhunac popularnosti doživjelo osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća. Oni nešto stariji sjetit će se vremena kada se na Čingiju nije moglo pronaći mjesto za ručnik na plaži, kao danas u Vodicama ili u Brelima, a u Općini Molve odlučili su revitalizirati ovaj turistički adut. Prvi korak bio je tako javni poziv za izradu idejnog rješenja izgradnje i uređenja okolnog prostora oko jezera Čingi Lingi, a na natječaj je pristiglo nekoliko idejnih rješenja te su ona najbolja nagrađena.

– Očekuje se da idejno rješenje predstavlja turističku atrakciju na razini cijele Podravine i Općine Molve, vodeći pri tom računa da odgovara prirodnom krajobrazu koji prevladava kraj rijeke Drave i podravskim krajem – stajalo je u javnom pozivu za idejno rješenje u kojem se napominjalo da bi planirani zahvat morao obuhvatiti barem prvo glavno jezero, no može i sva tri.

– Idejno rješenje mora činiti funkcionalnu i prostornu cjelinu i biti inovativno i domišljato, kvalitetno prostorno oblikovano i stvoriti novi identitet lokacije – stajalo je u pozivu, a Podravski list donosi nekoliko primjera kako bi u budućnosti moglo izgledati popularno kupalište.

FOTO Općina Molve

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

NOVI PODACI O BDP-U PO STANOVNIKU OTKRILI BOLNU ISTINU

Hrvatska se razvija duplo brže od naše županije. Gdje smo zapeli?

U TEŠKOJ PROMETNOJ NESREĆI OZLIJEĐENE DVIJE OSOBE

FOTO/VIDEO: Mladi vozač kombija izazvao težak frontalni sudar Audija i Škode

DINO, MARIO I GORdan OTKRILI SU NAM DETALJE

VIDEO Na zgradi HEP-a sutra će osvanuti impresivan grafit

DOJAVA O POŽARU U TRGOVAČKOM CENTRU

UPRAVO Panika u Eurospinu

TEŠKA PROMETNA NESREĆA U KLOŠTRU PODRAVSKOM

FOTO/VIDEO: Mladi se vozač (19) Golfom zakucao u drvenu banderu. Prizor je šokantan

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Teška prometna nesreća na Podravskoj magistrali, muškarac prevezen u bolnicu

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati