Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Izgradit će šest fotonaponskih elektrana na javne zgrade

Grad Križevci će, kako je bilo i najavljeno, izgraditi šest fotonaponskih elektrana ukupne snage 229 kW na nekoliko zgrada u javnoj funkciji. Dio je to projekta One Sun Connecting North, koji je usmjeren na povećanje proizvodnje električne energije iz energije sunca i jačanje suradnje između hrvatskih i norveških subjekata javnog i privatnog sektora i akademske zajednice.

Grad Križevci samo su jedan od 16 gradova i općina u Republici Hrvatskoj.  Elektrane će se graditi na zgradi Gradskog društva Crvenog križa, Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju, Dječjeg vrtića Križevci, Osnovne škole „Vladimir Nazor“, sportske dvorane Osnovne škole Ljudevita Modeca i nove sportske dvorane. Projekt će rezultirati procijenjenom godišnjom proizvodnjom od 981,87 MWh i smanjenjem godišnjih emisija CO2 od 155,72 tona, kako su rekli na predstavljanju ovog oko milijun eura vrijednog projekta održanom prošli tjedan. Dodajmo kako su od tog iznosa osigurana bespovratna sredstva u iznosu od 854 tisuće eura.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

POTPORE

Agencija za plaćanja ima važnu obavijest za poljoprivrednike

Obavijest potrošačima

U hrvatskom prehrambenom proizvodu otkrivena tvar štetna za zdravlje

Jeste li znali?

Svi su dijelovi ove popularne ukrasne biljke otrovni za ljude i životinje

Misli na zdravlje

Ovo popularno voće učinkovito snižava visoki krvni tlak

trebao bi na operaciju, no baš mu se i ne ide

Josip (76): Za probleme s kukom mogu zahvaliti drugu Titu i JNA

ISPLATA JNP-a

HZMO objavio važnu informaciju za više od pet tisuća građana

Upišite pojam koji želite pretraživati