Izgradit će šest fotonaponskih elektrana na javne zgrade

Grad Križevci će, kako je bilo i najavljeno, izgraditi šest fotonaponskih elektrana ukupne snage 229 kW na nekoliko zgrada u javnoj funkciji. Dio je to projekta One Sun Connecting North, koji je usmjeren na povećanje proizvodnje električne energije iz energije sunca i jačanje suradnje između hrvatskih i norveških subjekata javnog i privatnog sektora i akademske zajednice.

Grad Križevci samo su jedan od 16 gradova i općina u Republici Hrvatskoj.  Elektrane će se graditi na zgradi Gradskog društva Crvenog križa, Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju, Dječjeg vrtića Križevci, Osnovne škole „Vladimir Nazor“, sportske dvorane Osnovne škole Ljudevita Modeca i nove sportske dvorane. Projekt će rezultirati procijenjenom godišnjom proizvodnjom od 981,87 MWh i smanjenjem godišnjih emisija CO2 od 155,72 tona, kako su rekli na predstavljanju ovog oko milijun eura vrijednog projekta održanom prošli tjedan. Dodajmo kako su od tog iznosa osigurana bespovratna sredstva u iznosu od 854 tisuće eura.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI