Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
NEVIĐEN IZLJEV BIJESA

Iživljavao se na njoj, ona mu sve oprostila

-Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista-

Jedan će 21-godišnjak sa šireg ludbreškog područja morati biti jako oprezan u sljedeće tri godine ako ne želi u zatvor. Naime, nepravomoćno je osuđen zbog nasilničkog ponašanja prema djevojci. Osim toga, Sud mu je naredio i odvikavanje od droge i ovisnosti te da se mora uključiti u psihosocijalni tretman u savjetovalištu za mlade. 

On se točno prije godinu dana posvađao u ludbreškom stanu s djevojkom s kojom je živio. Bio je revoltiran što mu nije htjela dati šifru za otključavanje svog mobitela. Potom ju je, navodi se u presudi, namjeravao ozlijediti.

– Više puta ju je udario po cijelom tijelu, zatezao joj ruke i prste na rukama, vukao je po stanu, a ona je više puta pala na pod i udarala u dijelove pokućstva. Sjeo je na nju i stiskao joj trup i ruke, rukama je hvatao oko vrata i davio je, potrgao joj majicu te joj tu majicu gurao u usta – opis je njegovih nasilnih djela uslijed kojih je djevojka dobila višestruke ozljede usnice, hematome iza oba uha, krvne podljeve na vratu, prsnom košu, donjem dijelu leđa i zdjelici…

No, tu nije stao jer joj je prijetio: „Ubil bum te, došli buju frendovi s Dubrave“,  a ona se uplašila za vlastiti život i sigurnost. Mladić je onda uzeo njen mobitel, bacio ga u zid i razbio ga te je oštetio za 1300 kuna. Nakon toga, zatečen je na kolovodvoru u Ludbregu s dva PVC smotuljka ispunjena drogom marihuanom, mase od 22,75 grama i 6,64 grama.

Mladić je priznao svoja nedjela te dodao kako mu je žao i kaje se te je u međuvremenu namirio štetu zbog razbijenog mobitela. Sad je, kaže, „pametniji“, ima firmu i radi u inozemstvu, na području Njemačke i Italije, te bi uskoro i trebao otići raditi u inozemstvo. Složio se i s prijedlogom da se liječi od ovisnosti i da posjećuje psihosocijalno savjetovalište.

Nesretna djevojka na sudu je opisala što joj je radio dečko. Znala ga je pet godina i ona ga je pozvala da dođe živjeti s njom na stan.

– Brzo mi je počeo prigovarati što idem u teretanu i što me posjećuju kolege i prijatelji. Često je počinjao svađe, vrijeđao me, a dan prije nesretnog događaja posvađali smo se i ja sam čak počela pakirati njegovu odjeću u ruksak. Gurnuo me i rekao da će mi slomiti ruke i noge, baciti kroz prozor…

Onda su se pomirili, no drugo jutro je bio „kraj“.

-Dopisivala sam se s jednim prijateljem i pitala za savjet što da radim s dečkom. Za to vrijeme on me vrijeđao, govorio da sam “drolja jedna mala nezahvalna”… Htjela sam svojoj majci napisati poruku da zove policiju, a u tom trenutku on mi je uzeo mobitel – ispričala je.

Uslijedila je svađa, a potom i navedeni izljev bijesa u kojem je i dobila ozljede.

-Jedno vrijeme sam ležala na podu, a on je bio na meni, dlanom mi je začepio usta i nos i držao tako sve dok gotovo više nisam mogla disati, a to je ponavljao nekoliko puta. U jednom trenutku dok smo bili na podu u kuhinji, on je očito vidio da to nema smisla, pa se maknuo. No opet se nastavilo. Htjela sam otići na balkon, skočiti ili vikati pomoć, no uhvatio me, a ja sam pala i udarila glavom o pod – rekla je i dodala kako mu je, samo da prestane, na kraju dala mobitel. On je pročitao poruke i tada bacio mobitel u zid. Otišao je iz stana, a ona potrčala van ne bi li nekako pozvala policiju. To joj je i uspjelo i vrlo brzo su ga uhvatili. No, dodala je na sudu i kako je prihvatila njegovu ispriku jer smatra da je iskrena i da je okrivljeniku doista žao.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Teška prometna nesreća na Podravskoj magistrali, muškarac prevezen u bolnicu

DIREKTORICA SANJA GARAJ MILOŠ I DIZAJNER MARKO HRASTOVEC O NOVOM VIZUALNOM IDENTITETU PODRAVKE

VIDEO “Na logotipu smo u tajnosti radili više od godinu dana i veseli nas pozitivan odjek javnosti”

Obavijest za potrošače

U prehrambenom proizvodu pronašli biljku koja može biti štetna za zdravlje

konkretni planovi za unaprjeđenje visokog školstva u koprivnici

Šest milijuna eura za povezivanje inovacija, znanosti i gospodarstva

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Zapalio se Renault u centru Koprivnice

PROBLEM S KOJIM SE BORI GODINAMA

FOTO Davorka: “Bez maramice ne mogu ni do trgovine, a živim samo 10 minuta od centra”

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati