Iznajmljivačima dodijeljeno 350 tisuća kuna

Turističko vijeće županijske turističke zajednice odobrilo je 353.762,52 kuna za unaprjeđenje smještajnih kapaciteta na području naše županije, a tim su danas potpisani ugovori o dodjeli spomenutih sredstava.

Financijska sredstva odobrena su putem Javnog poziva za ovu godinu, a sredstva su osigurana u Proračunu županijske Turističke zajednice.

Iznajmljivača koji su danas potpisali ugovore je sveukupno 20, a značaj ovih sredstava kojima Županija drugu godinu zaredom pomaže djelatnike u turizmu tim je veći, budući da je i potražnja za smještajem kod nas sve veća, što su potvrdili i sami iznajmljivači.

– K nama turisti dolaze najčešće ljeti, a sve više privlačimo i strane turiste. Ovim poslom bavi se cijela obitelj, bez svih nas to ne bi bilo moguće. Zapravo, mogu zahvaliti svima u Županiji na ovom projektu, javili smo se i prošel godine,a dobivena smo sredstva uložili u vanjski bazen, što turisti u tom periodu najčešće i traže – rekla je Petra Stančić iz Bakine kuće za odmor.

– Osigurali smo 350 tisuća kao i lani, ali smo shvatili da broj prijava prelazi taj iznos pa smo ga povećali. Svi koji su se na Poziv javili potporu su i dobili. Unatrag par godina svjedočimo da se broj objekata, ležaja, kao i smještajnih kapaciteta značajno podigao. To je put koji nije brz, spor je, ali je jedini koji garantira uspjeh – rekao je prilikom potpisivanja ovih ugovora župan Darko Koren.

Foto: Krešo Puklavec

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI