Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
NA NAJVIŠEM VRHU BILOGORE

Jagnjedovec i Gornja Velika spojeni modernom prometnicom dugom 2,5 kilometra

U općini Sokolovac jučer je svečano otvorena lokalna cesta Jagnjedovec – Gornja Velika koja se nalazi na najvišem vrhu Bilogore – Stankovom vrhu u općini Sokolovac.

Županijska uprava za ceste modernizirala je ovu dionicu duljine 2.500 metara i širine 4,5 metra u suradnji s Općinom, a vrijednost projekta je 265 tisuća eura kroz javnu nabavu. Općina je sufinancirala 20 posto troškova, ostatak je pokrio ŽUC.

Načelnik Bakšaj tom je prilikom istaknuo veliku važnost modernizacije ove ceste za stanovnike Gornje Velike kojom je skraćen put do Koprivnice za sedam kilometara. U planu je dalje javljanje na natječaje i javne pozive kako bi se modernizirali i drugi dijelovi Općine, a trenutno se rade još tri ceste koje će biti gotove do Božića. Naglasio je, obzirom na spajanje s Hudovljanima, kako je ovo i demografska mjera koja će omogućiti prometnu pristupačnost i ostanak mladih obitelji na ovom području.

Župan je čestitao vodstvu Općine i ŽUC-u na uspješno dovršenom projektu, dodavši kako je lijepo prisustvovati ovakvim pozitivnim pričama. Dodao je kako je Sokolovac jedna od najvećih općina u našoj županiji, a u skladu s time ima i najviše prometnica, koje je bilo potrebno sanirati, odnosno modernizirati. Smatra kako su prometnice danas u neusporedivo boljem stanju, no obzirom da ima prostora i za druge investicije, spomenuo je Razvojnu agenciju PORA-u koja je na raspolaganju jedinicama lokalne samouprave, istaknuvši kako se moramo okrenuti EU fondovima kao izvorima financiranja. Pohvalio je razvoj Općine koja je napravila velik iskorak u podizanju kvalitete života svojih mještana.

Predsjednik Felak uputio je pohvale na projektu, kao i na ostalim inicijativama, te poželio sretno prometovanje po novoj cesti. 

Ravnatelj Guzalić dodao je kako se zajedničkim snagama može mnogo toga postići te kako se svake godine otvara barem jedna nova cesta, ujedno pohvalivši model suradnje s jedinicama lokalne samouprave.

Prigodnim riječima obratio se i predsjednik Općinskog vijeća Pehnec, kao i bivši načelnici Stjepan Drveni i Tihomir Kolar, koji je naglasio kako se već 30 godina radi na izgradnji prometne infrastrukture, što će posebno biti važno u kontekstu razvoja turizma na Bilogori, koja za to posjeduje odličan potencijal.

Nakon svečanog otvorenja ceste koju je blagoslovio velečasni Miro Denac, župan i suradnici su s predstavnicima Općine razgovarali o daljnjim planovima za unaprjeđenje ovog kraja.

FOTO KC – KŽ Županija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

ISPIT ODRŽAN U VATROGASNOM DOMU U PITOMAČI

Vatrogasne zajednice dviju općina imaju 18 novih osposobljenih vatrogasaca

U PRORAČUNU PREDVIĐENO 40 TISUĆA EURA

Podravska općina sufinancira kupnju i uređenje nekretnina

doslovno se nalaze u škripcu

Udruge nemaju adekvatne prostore i za to krive Grad

đurđevački limitator

Lepo je biti penzioner!

TRANSFERA K'O U PRIČI, TUCAKOVIĆ OSTAO BEZ STOPERA LISJAKA I PETIKE

“Sin vjetra” u Koprivnici, Križevčani s osam novih lica kreću u obranu prvog mjesta

PRIJEVARA U TIJEKU

Konzum objavio važno upozorenje za sve građane

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati