Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Jagode su pune vitamina i energije

Jagode su voće koje vole gotovo svi. Čim grane prvo proljetno sunce, svi s nestrpljenjem očekujemo jagode. No, osim njihove slatkoće i primamljiva izgleda, jagode su izvor zdravlja. Pune su antioksidansa i ubrajaju se u hranu s najvećom koncentracijom antioksidansa, a oni su pak važni jer štite naše stanice od posljedica raznih bolesti i općenito nas održavaju zdravima. Isto tako, prirodno izbjeljuju zube jer sadrže jabučnu kiselinu koja je poznata kao prirodni izbjeljivač.

Jagode su i odličan izvor vitamina C te jačaju zdravlje vaše kose. Ako vam, pak, nedostaje energije, jagode će vam je pomoći vratiti. Naime, jagode su prepune hranjivih tvari, a zbog prirodnih šećera i ugljikohidrata koji se nalaze u njima, imat ćete energije tijekom cijeloga dana. Pomažu i pri sagorijevanju masnoća te reguliraju šećer u krvi. Potreban je poseban oprez pri kupnji jer se upravo ovo voće smatra jednim od najzagađenijih kad je riječ o pesticidima. Najbolje ih je uzgojiti u vlastitom vrtu ili u tegli na balkonu ili ih pak kupite kod nekog provjerenog prodavača. 

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

OBAVIJEST POTROŠAČIMA

U popularnom prehrambenom proizvodu otkrivena tvar štetna za zdravlje

Povećanje primanja i datum isplate

HZMO ima važnu obavijest za sve umirovljenike

SALMONELA

U hrani za pse otkrivena opasna bakterija

PRIJEVARA U TIJEKU

HZZO objavio važno upozorenje za umirovljenike!

Upravo objavio HALMED

Iz prodaje se povlači poznati lijek. Sumnja se u njegovu neispravnost

JESTE LI ZNALI?

Ovo je najzdravija krvna grupa

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati