Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Jedinstven događaj: Čak 23 para proslavila zlatni i dijamantni pir

Čak 23 bračna para, koji ove godine slave 50 i 60 godina braka, okupila su se prošli tjedan na druženju koje je organizirao Savez udruga umirovljenika te tom prilikom imala nove „svatove“.

– Zlatni pir proslavila su 22 bračna para, a dijamantni pir jedan bračni par.  Ova je proslava svima zanimljiva jer ih na neki način vraća u vremena kada su izrekli „da“, kada su se jedni drugima zavjetovali na ljubav u dobru i zlu, u zdravlju i bolesti. Imali smo tako predaju buketa, pravu svatovsku juhu, ali i prvi ples mladenaca, svadbenu tortu te prigodno darivanje naših mladenaca – rekla je predsjednica Udruge Jadranka Bahlen zahvalivši Varaždinskoj županiji koja prati rad i aktivnosti Udruge.

Posebno emotivna bila je obnova bračnih zavjeta, a blagoslov im je udijelio župnik Župe Uskrsnuća Isusova iz Kućan Marofa vlč. Zoran Gložinić. Slavljenicima zlatnog i dijamantnog pira čestitala je i zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec.

– Gledajući ovdje vas, jedino što mogu reći da ste vi uzor svima nama. I kada pogledate iza sebe, možete biti ponosni, ne zato što ste „izdržali“ toliko godina u braku, već što činite obitelj koja je temelj našeg društva. Samo vi znate koliko je bilo lijepih, ali i manje lijepih trenutaka. Puno mlađe generacije od vas samo mogu učiti kako sačuvati istinske vrijednosti – poručila im je zamjenica Zagorec.

FOTO Vž županija

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI