Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Jedinstven događaj: Čak 23 para proslavila zlatni i dijamantni pir

Čak 23 bračna para, koji ove godine slave 50 i 60 godina braka, okupila su se prošli tjedan na druženju koje je organizirao Savez udruga umirovljenika te tom prilikom imala nove „svatove“.

– Zlatni pir proslavila su 22 bračna para, a dijamantni pir jedan bračni par.  Ova je proslava svima zanimljiva jer ih na neki način vraća u vremena kada su izrekli „da“, kada su se jedni drugima zavjetovali na ljubav u dobru i zlu, u zdravlju i bolesti. Imali smo tako predaju buketa, pravu svatovsku juhu, ali i prvi ples mladenaca, svadbenu tortu te prigodno darivanje naših mladenaca – rekla je predsjednica Udruge Jadranka Bahlen zahvalivši Varaždinskoj županiji koja prati rad i aktivnosti Udruge.

Posebno emotivna bila je obnova bračnih zavjeta, a blagoslov im je udijelio župnik Župe Uskrsnuća Isusova iz Kućan Marofa vlč. Zoran Gložinić. Slavljenicima zlatnog i dijamantnog pira čestitala je i zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec.

– Gledajući ovdje vas, jedino što mogu reći da ste vi uzor svima nama. I kada pogledate iza sebe, možete biti ponosni, ne zato što ste „izdržali“ toliko godina u braku, već što činite obitelj koja je temelj našeg društva. Samo vi znate koliko je bilo lijepih, ali i manje lijepih trenutaka. Puno mlađe generacije od vas samo mogu učiti kako sačuvati istinske vrijednosti – poručila im je zamjenica Zagorec.

FOTO Vž županija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Obavijest potrošačima

U popularnom prehrambenom proizvodu otkrivena tvar posebno opasna po zdravlje djece

Zanimljivo

Ispijanje kave bi za ljude s ovom krvnom grupom moglo biti štetno za zdravlje

ISKUSTVO PACIJENTA

FOTO: Slavica (77) muku muči s očnom mrenom i žutom pjegom

"NESTAŠICE SU SVE DUŽE, VEĆE I ČEŠĆE"

Ljekarne u potpunosti ostale bez dva vrlo važna lijeka, a zamjenskih nema

PROVJERITE JESTE LI GA KUPILI

Trgovački lanac iz prodaje povlači popularno piće. Kupce mole da se jave s računom

ne pokušavajte držati korak s ostalim prijateljicama

Dr. Ivo Belan: I žene mogu razviti probleme s alkoholom

Upišite pojam koji želite pretraživati