Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
KLET ĆE SE IZNAJMLJIVATI ZA PRIVATNE DOGAĐAJE

Jedinstveni i nagrađivani restoran napokon otvara svoja vrata, ali…

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Otkad je prije otprilike pet godina, odnosno s pojavom Covida i epidemije, zatvorila vrata svog kultnog i nadaleko poznatog restorana, mnogi se Podravci, ali i ne samo oni, s pravom pitaju hoće li Podravka ikad više otvoriti Podravsku klet. Prema riječima gastronoma, ali i ljubitelja domaće kuhinje, ponajbolji restoran s jedinstvenim ugođajem na sjeveru Hrvatske. Uostalom, u prilog ovoj tezi ide i činjenica da je upravo Podravska klet više od dva desetljeća uvrštavana u top 100 hrvatskih restorana, a otkad je zatvorena, nijedan ugostiteljski objekt s područja naše županije nije na toj listi. Tim više nejasno je zašto čelnici Podravke ne iskoriste ono što im se nudi na dlanu, jer Štagelj, koji su prije nekoliko godina detaljno obnovili i prilagodili obiteljima, s Podravskom kleti ne može stati u istu rečenicu.

Domaća hrana i lokalni specijaliteti, pogled na grad i okolicu, jedinstven ugođaj i detalji povezani s Podravinom bili su jednostavno nemjerljivi sa svime onime što se nudi u okolici. Međutim, da se na PRC-u „nešto kuha“ odali su nam radnici koji su prije nekoliko tjedana uređivali terasu Podravske kleti. Bio je to jasan znak da pošaljemo upit prema sedmerokatnici u Starčevićevoj ulici, no tri tjedna kasnije odgovor nismo dobili. Nismo ni trebali, jer kako smo sami doznali na službenim stranicama Kompanije, Podravska klet uskoro se opet otvara, ali u sasvim drugačiju svrhu od one na koju smo navikli. Naime, Podravka će ovaj jedinstveni objekt iznajmljivati za privatna i poslovna druženja.

Otvorena davne 1974.

– Prirodno zelenilo i zvukovi prirode koji okružuju Podravsku klet idealan su spoj za sva poslovna ili privatna događanja. Bilo da organizirate radionice, treninge ili seminare, Podravska klet pruža privatnost i sve potrebno za stvaranje ugodne atmosfere za rad s poslovnim partnerima. Također, po dogovoru je moguća organizacija i privatnih događanja – piše na Podravkinim stranicama, uz dodatak da je ukupan kapacitet objekta 80 osoba, od toga 50 u unutrašnjosti i 30 na terasi.

Ipak, preporučuju da je za radionice, seminare, treninge i poslovne sastanke idealan broj sudionika 25, dok je ta brojka dvostruko veća kada su u pitanju privatna događanja. S obzirom na to da u opisu piše da je na raspolaganju mogućnost ručka i pauze za kavu u restoranu Štagelj, jasno je da kuhinja u Podravskoj kleti neće raditi, odnosno da na specijalitete na kakve smo tamo navikli možemo, nažalost, zaboraviti. Također, nismo uspjeli doznati ni kada će se Klet početi iznajmljivati, no neslužbeno smo načuli – samo što nije.

Kako će javnost reagirati na to i hoće li Podravska klet s ovom idejom zaživjeti, tek ćemo vidjeti, no jasno je da objekt otvoren prije gotovo pet desetljeća zaokreće u drugi smjer. Podsjetimo, vrata za javnost Podravska klet otvorila je davne 1976. godine i kroz cijeli vijek zadržala je starinski izgled interijera kojeg je osmislio koprivnički akademski slikar Zlatko Kauzlarić – Atač.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

BOGATIM PROGRAMOM OBILJEŽEN DAN OPĆINE KOPRIVNIČKI IVANEC

Načelnik Zoran Vrabelj: Vrtić smo izgradili, školu počinjemo graditi, a djece je sve više

slavenaši počeli s pripremama

FOTO Tri igrača na probi, Caimacov odrađuje vojni rok, Đurec novi u stručnom stožeru

[FELJTON] Stoljeće Josipa Manolića, 8. dio

Franjo Tuđman ga je u sukobu oko Bosne žrtvovao u korist hercegovačkog klana

Počela tradicionalna moto utrka

VIDEO Tisuće zaljubljenika u brzinu okupiralo Križevce

Organizirala LOVAČKA STRELJAČKA UDRUGA PREKODRAVLJE

FOTO Prekodravci uživali u druženju, okušali se i u gađanju zračnicom

BROJ KAZNENIH DJELA LANI PAO ZA 30 POSTO, ALI...

Teške ozljede, provale i krađe rastu, policija stala na kraj preprodaji duhana


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati