Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
MISLI NA ZDRAVLJE

Ovo je najbolji prirodni lijek za probavu i visoki kolesterol

Zreli plodovi kupina u sebi sadrže eterično ulje, tanin, pektin, kiseline i velike količine vitamina C. Bogata je vlaknima, a sadrži željezo koje je važno u prve dvije godine života djeteta, te kod trudnica i dojilja. Bogata je i kalcijem, dok svježi listovi sadrže dosta askorbinske kiseline. Laboratorijska ispitivanja pokazuju da je ona jak antioksidans i da smanjuje stvaranje lošeg kolesterola. Listovi djeluju stežuće te su dobro i bezazleno sredstvo protiv proljeva.

Čaj od listova kupine pomaže kod krvarenja želuca, upale crijeva, šećera u krvi i kroničnog nadražaja slijepog crijeva. Nadaljem, može pomoći pri čišćenju krvi, umanjiti kožne osipe, lišajeve i druge nečistoće. Koristi se čak i u liječenju anemije. Plodovi djeluju umirujuće kod nervoze i nesanice, djeluju blago laksativno u obliku sirupa.

Kupinovo vino je također dobro za zdravlje i preporuča se slabokrvnim osobama. Često se koristi kod prehlada, kašlja i dijabetesa. Upotrebljava se kao antiseptik u terapiji angine, faringitisa, gingivitisa i za ispiranje usta u slučaju upale sluznice. Navodno može usporiti rast raka prostate i pomoći za pamćenje.

FOTO arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

POMOGLI PROVEDBU TERAPIJSKOG JAHANJA

Ćiro betoni donirali pijesak Udruzi Osmijeh

BUDITE OPREZNI

Preporuka posjetiteljima Gradskog groblja uslijed ekstremnih vrućina

razlozi povezani s proizvodnjom

Velika farmaceutska tvrtka prijavila nestašicu poznatog lijeka za visoki krvni tlak


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati