Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Jezera Gat dobila vlasnika: Kroz dvije godine opet počinje eksploatacija šljunka

Jezera Gat ili popularna Separacija, koja je nekad bila u sastavu poslovnog carstva živopisni poduzetnika Anđelka Toša, dobila je novog vlasnika. Bjelovarski poduzetnik Josip Matić kupio je jezero koje je nakon posrtanja Podravine programat ostalo u vlasništvu obitelji Marendić, kao i imovinu koja je prodana u stečaju Podravine programat i koju je donedavno koristila tvrtka Croger za proizvodnju peleta.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Podsjetimo, prije 13 godina tvrtka Podravina programat otišla je u stečaj i otad je prestala eksploatacija šljunka. U nekoliko navrata obitelj Marendić pokušavala je ponovno pokrenuti eksploataciju i to na način da je tražila kupca za jezero. Prije deset godina kao potencijalni investitor pojavio se slavonski kralj betona i nekadašnji kandidat za predsjednika Hrvatske Slavko Vukšić koji je na kraju ipak odustao od ulaganja. No, sad je Josip Matić i službeno kupio svu imovinu pa bi tako nakon dugogodišnje trakavice i pravnih zavrzlama oko imovine Podravine programat na Separaciji opet mogla krenuti eksploatacija šljunka.

Iako je Goran Marendić jezero Gat od lani planirao iskoristiti za rekreativni turizam i ribolov, odlučio je prihvatiti ponudu Matića i prodati mu jezero koje se, kako tvrdi on, i dalje može koristiti za eksploataciju šljunka.

– Pojavio se investitor koji je voljan ponovno pokrenuti eksploataciju i odlučio sam mu izaći u susret i prihvatiti njegovu ponudu. Stručne procjene koje su obavljene na jezerima pokazuju da se sigurno može eksploatirati još 11 milijuna kubičnih metra šljunka, a toga je svjestan i novi vlasnik – kaže Goran Marendić koji nije htio otkriti za koji je iznos jezero prodao Matiću.

Goran Marendić

Josip Matić, inače građevinski poduzetnik i vlasnik benzinske postaje u Bjelovaru, ističe kako će mu zbog poslova kojima se bavi ulaganje u šljunčare biti isplativa investicija. U bjelovarskoj poduzetničkoj zoni njegov sin Anton ima betonaru, a dio poslovanja vezan je i uz gradnje stambenih zgrada pa su već duže bili i u potrazi za šljunčarom.

– Nama je želja i cilj pokrenuti šljunčaru u obujmu u kojem je nekad radila. To bi dovelo i do otvaranja novih radnih mjesta, a kompletan građevinski sektor na đurđevačkom području imao bi koristi od ponovnog pokretanja šljunčare – kaže Josip Matić.

Josip Matić

Odmah nakon kupnje jezera i popratne imovine Matić je krenuo i u ishođenje potrebne dokumentacije za dobivanje koncesije za ponovnu eksploataciju. – To će biti dugotrajna procedura, a naš je plan da najkasnije za dvije godine opet počne eksploatacija šljunka na Separaciji – zaključio je Josip Matić, koji također nije želio otkriti koliko je izdvojio za kupnju imovine na Separaciji.

FOTO Podravski list

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Teška prometna nesreća na Podravskoj magistrali, muškarac prevezen u bolnicu

DIREKTORICA SANJA GARAJ MILOŠ I DIZAJNER MARKO HRASTOVEC O NOVOM VIZUALNOM IDENTITETU PODRAVKE

VIDEO “Na logotipu smo u tajnosti radili više od godinu dana i veseli nas pozitivan odjek javnosti”

Obavijest za potrošače

U prehrambenom proizvodu pronašli biljku koja može biti štetna za zdravlje

konkretni planovi za unaprjeđenje visokog školstva u koprivnici

Šest milijuna eura za povezivanje inovacija, znanosti i gospodarstva

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Zapalio se Renault u centru Koprivnice

PROBLEM S KOJIM SE BORI GODINAMA

FOTO Davorka: “Bez maramice ne mogu ni do trgovine, a živim samo 10 minuta od centra”

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati