Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
JEZIV SLUČAJ NASILJA U OBITELJI

Nezaposleni nasilnik (23) iz okolice Križevaca vukao baku za uši jer mu ne da novac

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Jezivi slučaj nasilja u obitelji odvijao se u jednom križevačkom prigradskom naselju, ako je vjerovati optužnici Općinskog državnog odvjetništva u Bjelovaru. Detalji ovog slučaja zaista su grozni, a optuženi 23-godišnjak, koji je i ranije osuđivan zbog prijetnji i nametljivog ponašanja, tereti se da je počinio dva kaznena djela nasilja u obitelji i to na štetu majke i bake. Događalo se to u razdoblju od 23. siječnja do 19. veljače u obiteljskoj kući u okolici Križevaca u kojoj je 23-godišnjak stanovao zajedno s majkom i bakom.

U nakani da ih ustraši, omalovaži i ponizi, 23-godišnjak je majku i baku učestalo vrijeđao i psovao. Majci je tako govorio je da je kurvetina, a kada bi žena došla s posla, zahvaljujući kojem je očito uzdržavala ovu nezaposlenu vucibatinu, sin ju je počeo ispitivati gdje je to bila. Govorio joj je da je kurva koja se „vucara“ po Zagrebu, bacao joj suđe i čaše pod noge. Jednom je prilikom ova bitanga čak došla k majci na radno mjesto, tražeći je novac. Kada je majka to odbila, sin je pred svima počeo vikati na nju. U situacijama kada bi mu majka odbila dati novac, govorio joj je da će je riješiti. Ništa bolje nije se provela ni 23-godišnjakova baka, od koje je isti također žicao novac, a kada bi mu baka odbila dati, psovao bi joj „boga i mrtvu majku“ te je vrijeđao da je kurva. I baki je rekao da će je riješiti, a razbijao je stvari po kući.

Jednom je prilikom baki bacio jelo na dvorište, a drugom prilikom ju je rukama uhvatio za glavu te je držao za uši, stiskao i tresao dok je nesretna žena gledala televiziju. Takvo ponašanje 23-godišnjaka kod mame i bake izazvalo je osjećaj straha, ugroženosti i poništenja, a optužnicom je predloženo da mu se izrekne jedinstvena kazna zatvora u trajanju od godine od četiri mjeseca. Ovom nasilniku produžena je zaštitna mjera zabrane približavanja majki i baki na udaljenost od stotinu metara, a dok se 23-godišnjak branio šutnjom, njegova majka detaljno je ispričala sav užas kroz koji su ona i baka prolazile.

– Često me psovao i ispitivao gdje sam bila nakon što bih došla s posla. Takvo njegovo verbalno, ali i fizičko nasilje traje unazad dvije godine. Osjećala sam se izrazito teško zbog takvog ponašanja sina, a prije svega zbog svoje majke, koju je također verbalno napadao, galamio je na nju, psovao joj je mrtvu mater. Jednom prilikom, kada sam došla kući, vidjela sam svoju majku kako se trese u jednoj malenoj prostoriji u kući. Plakala je i rekla mi da ne idem u kuhinji, no svejedno sam otišla tamo i vidjela kako je sve bilo razbacano. Tada mi je sin rekao da sam „kurvetina“ koja se „vucara“ po Zagrebu – ispričala je majka ovog divljaka, a sve je potvrdila i njegova baka.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

BOGATIM PROGRAMOM OBILJEŽEN DAN OPĆINE KOPRIVNIČKI IVANEC

Načelnik Zoran Vrabelj: Vrtić smo izgradili, školu počinjemo graditi, a djece je sve više

slavenaši počeli s pripremama

FOTO Tri igrača na probi, Caimacov odrađuje vojni rok, Đurec novi u stručnom stožeru

[FELJTON] Stoljeće Josipa Manolića, 8. dio

Franjo Tuđman ga je u sukobu oko Bosne žrtvovao u korist hercegovačkog klana

Počela tradicionalna moto utrka

VIDEO Tisuće zaljubljenika u brzinu okupiralo Križevce

Organizirala LOVAČKA STRELJAČKA UDRUGA PREKODRAVLJE

FOTO Prekodravci uživali u druženju, okušali se i u gađanju zračnicom

BROJ KAZNENIH DJELA LANI PAO ZA 30 POSTO, ALI...

Teške ozljede, provale i krađe rastu, policija stala na kraj preprodaji duhana


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati