Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
DANAS JE SVE U ZNAKU 16-ICE

Još malo i počinje gradnja vrtića za 300-tinjak mališana na Bajeru i Herešinu

Točno u 16 sati počela je 16. sjednica koprivničkog gradskog Vijeća kojoj se odazvalo 16 vijećnika, a na dnevnom se redu našlo ni manje ni više 16 točaka.

Kao i inače, sjednica je počela pitanjima vijećnika. Pitanje dječjih vrtića, odnosno broj neupisane djece u tekućoj pedagoškoj godini, zanimalo je HDZ-ovog Mladena Fajdetića.

– Unazad nekoliko godina mi vijećnici i mediji i roditelji dobili smo obećanja da neće biti neupisane djece, pedagoška godina je počela, nemam podatak kakva je situacija, bio bih sretan da te liste nema – kazao je Fajdetić. Zanimalo ga je i hoće li temeljem mjere koju je osigurala Vlada RH, a putem koje će u Koprivnicu u godinu dana stići 240 tisuća eura, biti smanjena cijena vrtića.

Gradonačelnik Mišel Jakšić kazao je kako je u lipnju bilo 30-oro neupisane djece. Njih se uputilo na dadilje kod kojih je bilo slobodnih 45 mjesta, a jesu li se upisali ili ne, nije poznato, no nije bilo ni naknadnih prigovora po tom pitanju od strana roditelja.

– Sutra završava javna nabava za gradnju novog vrtića na Bajeru i Herešinu predviđenih za 18 skupina koji rješavaju kapacitete za 300 mališana i mališanki, vrijedni 5,5 do 6 milijuna sredstava, od čega 3,5 europskih sredstava, ostalo su gradska sredstva – naglasio je gradonačelnik. Po pitanju sredstava dobivenih od Vlade budući je Grad Koprivnica u kategoriji najrazvijenih odobren joj je i najniži iznos od 10 eura po djetetu.

– Znali smo da to neće biti neka monumentalna cifra nego smo ih trasferirali u plaće odgajateljica i svim djelatnicima u gradskom dječjem vrtiću – poručio je Jakšić.

Podsjetimo, dječji vrtić u Herešinu bit će površine 405 kvadrata moći će primiti 52-oje djece koja će boraviti u njemu u tri odgojne skupine. Mališani i osoblje na raspolaganju će imati sve prateće prostorije i vanjski uređen prostor s opremljenim igralištem. Vrtić na Bajeru veći je i zahtjevniji, bit će na dvije etaže i prostirati se na 2200 kvadrata. U njemu će biti mjesta za 280 mališana, a osim pratećih prostora imat će i igralište na čak 4590 četvornih metara.

Prema procjenama gradonačelnika oba bi dječja vrtića u Koprivnici mogla biti u funkciji za otprilike dvije godini, a najkasnije do jeseni 2025. godine.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

ALFA I OMEGA KRIŽEVAČKOG KLUBA

Vitomir Mijić: “Ne bojimo se uspjeha, ukaže li se prilika spremni smo i za prvu ligu”

VALENTA ŠTEFOJIĆA, AUTORA TORNJA U MAJURCU, JAKO JE POTRESLO NJEGOVO RUŠENJE

VIDEO ‘Kad sam ga gradio tresao sam se od umora, ali bio sam sretan. Sada je moj život završen’

POPULARNA BOŽIČNA ZVIJEZDA

Raste pola godine, a za Božić uvijek procvjeta

u iznosu od 45 eura

Podravska općina uskoro počinje s podjelom vrijednih poklon bonova umirovljenicima

POTVRDILI IZ HŽ-A:

Zbog izgradnje pothodnika dio državne ceste dva će mjeseca biti zatvoren za sav promet

OPĆINA KALINOVAC:

Komunalni redar vrši kontrolu čišćenja snijega, izbjegnite novčane kazne

Upišite pojam koji želite pretraživati