Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Umirovljenik optužen za nabavu amfetamina s ciljem daljnje preprodaje

Jovo (71): “Tablete sam uzeo za sebe, pomogle su mi da budem staložen”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici je nakon provedene istrage podiglo optužnicu protiv 71-godišnjaka s prebivalištem u Ribnjaku, a boravištem u Koprivnici kojeg se tereti da je krajem prošle godine iz Velike Britanije naručio drogu radi daljnje preprodaje. Kako smo već ranije pisali, riječ je o Jovi Magdiću koji je prije nekoliko mjeseci za Podravski list ispričao da ga lažno optužuju. Tvrdio je tada da sumnja na carinu i da su mu tamo prepakirali robu i namjestili mu jer je naručio tablete za koncentraciju, a umjesto toga, u paketu su mu stigle tablete na bazi droge amfetamin. No, Općinsko državno odvjetništvo svejedno ga tereti za ozbiljno kazneno djelo kao što je neovlaštena proizvodnja i promet drogama s ciljem daljnje preprodaje za što predviđena kazna zatvora iznosi između jedne do dvanaest godina. Optužnicom ga se tako tereti da je tijekom rujna i prosinca prošle godine, s ciljem daljnje preprodaje, iz Velike Britanije u dva navrata putem interneta naručio drogu amfetamin. U rujnu mu je tako u Ribnjak stigla pošiljka s deset tableta droge amfetamin bijele boje i nepoznate mase, a druga mu je pošiljka u Koprivnicu stigla u prosincu prošle godine.

Narudžba iz UK

U jednoj pošiljci nalazila se 31 tableta droge amfetamin narančaste boje ukupne mase 6,5 grama, a u drugoj 21 tableta iste droge mase 4,7 grama. Istražitelji su uvjereni da je Magdić drogu naručio radi daljnje preprodaje, no on je i tijekom ispitivanja ostajao kod svojih tvrdnji da mu je cilj bio naručiti neke tablete kako bi mu pomogle da bude koncentriraniji i fokusiraniji te ih je naručio preko interneta. Ipak, istražiteljima je otkrio da je „degustirao“ naručene tablete, dok je ranije pričao da tablete nije ni stigao kušati.

– Sve tablete sam uzeo za sebe i imao sam ih namjeru trošiti do proljeća kada počnu šumski radovi jer sam nesuvisao i ne mogu se fokusirati ni na kakav posao. Lijen sam i stalno depresivan i prema onome što sam pročitao, mislio sam da će mi te tablete pomoći. U rujnu su mi stigle sitne bijele original u foliju zapakirane tablete i uzimao sam po četvrtinu svaki ili svaki drugi dan, ovisno kako sam se osjećao – rekao je istražiteljima Magdić i dodao da preprodaja nema veze s njim i da je to isključivo za njegove potrebe.

– Naručene tablete su mi puno pomogle. Bio sam staložen, zbog čega sam odlučio naručiti još dva paketa. Imao sam elana, bio skoncentriran, mogao sam raditi bez problema pa sam tako osam sati radio teške poslove u šumi, a prije toga sam bio bezvoljan i često sam radio greške. Prvi paketić platio sam 20 eura, a druge dvije pošiljke ukupno 52 eura. Nisam upoznat s učincima amfetamina ili nekih drugih psihotropnih tvari jer nikada nisam konzumirao tako nešto. Ono što sam ja naručivao moglo bi se nazvati stimulans ili sedativ, a nisam znao da je to droga – ispričao je Magdić i dodao da je s tabletama dobio upute u kojima je pisalo da ne koristi više od jedne dnevno.

Bolji apetit

– Tablete su mi pomogle. Imao sam bolji apetit i osjećao sam se bolje, a kada sam ih potrošio, nisam osjećao ništa negativno, samo pozitivno. Preprodaja tih tableta nije mi bila ni u primisli – zaključio je Magdić, no tijekom toksikološkog vještačenja u Zagrebu utvrđeno je kako su sve tablete koje su mu u prosincu stigle iz Velike Britanije imale amfetamin kao djelatni sastojak. Općinsko državno odvjetništvo će tako pred sudom morati dokazati da je Magdić tablete na bazi amfetamina doista naručio s ciljem daljnje preprodaje, a ne radi vlastite konzumacije i to ne znajući da je zaista riječ o drogi, kako sam tvrdi.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

jaka provjera pred put u austriju

FOTO Jelić Balta se raspucao protiv BiH viceprvaka, Zrinjski, ipak, ostao neporažen

MATURALNA VEČER

FOTO/VIDEO Maturanti zablistali u svečanim modnim izdanjima

Obavijest trgovačkog lanca

Plodine mole sve kupce ovog prehrambenog proizvoda da ga ne konzumiraju i vrate u najbližu trgovinu


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati