Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Jurio raskrižjem i udario u policajca, ali nije kriv

Gotovo tri i pol godine trajala je sudska priča nakon prometne nesreće u kojoj je lakše ozlijeđen 22-godišnji Koprivničanac, a dogodila se početkom svibnja 2019. na državnoj cesti u Glogovcu kod Koprivnice.

Protiv njega je optužni prijedlog podnijela koprivnička policija, osim za činjenicu da je vozio prebrzo, i za to da je skrivio nesreću u kojoj je sudjelovao, dodajmo, policijski djelatnik u civilu. Međutim, na kraju je nepravomoćno proglašen krivim tek za alkohol i brzinu.

Članak je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

– U 00.20 u Glogovcu vozio je golf Koprivničkom ulicom iz smjera Borovljana prema Štaglincu. U raskrižju s Vinogradskom nije vozio oprezno s obzirom na raskrižje i činjenicu da je tamo ograničenje 40 kilometara na sat. Vozio je 91 kilometar na sat, što je više nego dvostruko povećanje brzine – navodi sud u obrazloženju presude i dodaje da za to mora platiti kaznu od 600 kuna, a za samu brzinu još 6000 kuna.

Kako je proletio raskrižjem, tako je i prednjim dijelom udario u stražnji dio auta kojim se sa sporedne na državnu priključio vozač, inače djelatnik policije u civilu. Mladić je nakon udara izletio s ceste u kanal, prevrnuo se i lakše ozlijedio.

– Vozač koji ulazi na cestu koja ima prednost prolaska mora propustiti sva vozila, a nedvojbeno je da je mladić u golfu bio na državnoj, to jest glavnoj cesti. Drugi sudionik morao je provjeriti situaciju s desne strane i uvjeriti se da nema drugih vozila. Mogao je uočiti barem svjetla na drugom vozilu – smatra sud koji je mladića oslobodio optužbe da je on kriv za izazivanje nesreće. Na ovu presudu moguća je i žalba.

FOTO: Podravski list

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

ovaj čovjek velikog srca jedan je od rekordera po broju dobrovoljnih davanja krvi

FOTO Ivan (64): Koljena su mi se potrošila od puno seksa!

GARDENOLO SPIDER

FOTO Najveća pitomačka kompanija osnovala tvrtku – kćer

NAJDUGOVJEČNIJE NATJECANJE U HRVATSKOJ

FOTO Tiki i Fajt kraljevi Šoderice, Česi i Ketiš upecali štuku od 83 centimetra

s 25 na 10 eura, nije loše

FOTO Rešo na popustu za ratnog veterana

PREDSTAVLJA OPASNOST

Državni inspektorat ima obavijest za roditelje čija djeca imaju ovu igračku

USKORO JOŠ JEDNA, ALI OVAJ PUT RETRO REKLAMA

VIDEO Što to dva mladića upravo oslikavaju na Podravkinim silosima?

Upišite pojam koji želite pretraživati