Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Kako su braća Josip (80) i Stjepan (76) otjerali provalnike… “Uzeo sam nož i…”

Braća Josip (80) i Stjepan (76) iz Koprivnice prošlog su ponedjeljka bili na meti razbojnika, no pribranom reakcijom uspjeli su ih otjerati bez bilo kakvog plijena. Stjepan je pritom lošije prošao jer ga je jedan razbojnik udario u arkadu, no srećom nije teže ozlijeđen. Policija traga za razbojnicima koji su pokušali opljačkati braću.  

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Razbojnici su, priča nam Josip, ušli u garažu koja je svojevrsni hodnik njihove obiteljske kuće. Baš u tom trenutku Stjepan je došao u garažu oprati ruke pa je on odmah naletio na razbojnike.

– Taman smo završili s večerom, a Stjepan je otišao u garažu, koja nam je zapravo hodnik u kojem imamo i sudoper, oprati ruke. Čuo sam nepoznate glasove i komešanje, a u jednom trenutku Stjepan je viknuo: Joža, zovi policiju. Odmah sam to učinio i uzeo nož koji mi je bio pri ruci te krenuo u hodnik. Kad sam došao na vrata, dvaput sam zamahnuo nožem, a razbojnici su odmah pobjegli – priča nam Josip.       

Bila su dvojica, dodaje on, imali su crne kape na glavi i samo su im se oči vidjele. Pokušali su Stjepana zavezati ljepljivom trakom, ali se i on dobro snašao.

– Bratu su rekli da mu se ništa neće dogoditi ako bude miran, a kad su ga krenuli omotati trakom, on se nekako othrvao pa je nakon toga dobio šakom u arkadu. Srećom, ostao je pri svijesti i uspio meni viknuti što da radim – kaže Josip.

Garaža u koju su ušli razbojnici, kaže Josip, zapravo je za braću glavni ulaz u kuću i nisu ga dosad zaključavali sve dok nisu išli na spavanje. No, nakon što su im banuli razbojnici, ističe Josip, više ni sekundu neće biti otključani.

– U kući ne držimo novac i mogli smo dobro „nadrapati“ da se nismo snašli. Oni su sigurno mislili da ušteđevinu držimo kod kuće, a ovo nam je i lekcija da više nikad garažna vrata ne budu otključana ni dok smo doma. Htjeli su nas opljačkati, ali mi se ne damo tako lako bez obzira na godine – zaključio je Josip.

FOTO Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI