Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
JESTE LI ZNALI?

Ova je “masna” hrana odlična za zdravlje srca i snižavanje kolesterola

Prehrana s visokim udjelom zasićenih masti povećava rizik od srčanog udara, moždanog udara i kardiovaskularnih bolesti, što je jedan od vodećih uzroka smrti u svijetu. No, postoji “masna” hrana za koju kardiolozi kažu da je odlična za zdravlje, pogotovo srca. Naime, za razliku od zasićenih masti, nezasićene masti podupiru zdravlje povećanjem HDL, odnosno kolesterola i snižavanjem LDL, dakle lošeg kolesterola. Kardiolog dr. Giovanni Campanile preporučuje redovito jedenje ribe za zdravlje srca, prenosi Index.

– Riba je izvrstan izvor ne samo proteina već i omega-3 masnih kiselina koje pomažu smanjiti rizik od srčanih bolesti – objašnjava dr. Campanile za Parade, piše Index.

– Jedan od najboljih izvora proteina je riba, posebno losos. Losos sadrži visoke razine omega-3 masnih kiselina. Druge ribe s visokim udjelom omega-3 masnih kiselina uključuju sardine, pastrve i skuše – kaže kardiolog dr. Bradley Serwer

Pored toga, losos, sardine, pastrva i skuša sadrže i vitamin D, tvar koja je isto odlična za srce.

– Vitamin D može sniziti razinu triglicerida, smanjiti upalu, a također se pokazalo da smanjuje rizik od aritmija ili abnormalnog srčanog ritma”, zaključio je Serwer.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

POMOGLI PROVEDBU TERAPIJSKOG JAHANJA

Ćiro betoni donirali pijesak Udruzi Osmijeh

BUDITE OPREZNI

Preporuka posjetiteljima Gradskog groblja uslijed ekstremnih vrućina

razlozi povezani s proizvodnjom

Velika farmaceutska tvrtka prijavila nestašicu poznatog lijeka za visoki krvni tlak


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati