Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
stigla ih novčana kazna

Keleminec i njegov A-HSP ostali bez prostorije u Koprivnici

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Dražen Keleminec i njegova izvanparlamentarna Autohtona Hrvatska stranka prava, kojoj je već godinama na čelu, našli su se u još jednom sudskom procesu koji je ovih dana okončan na Trgovačkom sudu u Bjelovaru. Predmet procesa ovaj je put bila prostorija A-HSP-a u Koprivnici, koje se nalazi u Svilarskoj ulici, a za koju Keleminec i društvo, očito, godinama nisu plaćali najam.

Zbog toga je Republika Hrvatska, odnosno Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, protiv A-HSP-a podnijelo tužbu, a sudskom presudom stranci je naloženo da državi isplati 133,89 eura te zakonske zatezne kamate, koje teku od siječnja 2020. godine.

Sukladno tome, A-HSP-u se nalaže da prostoriju, odnosno sobu broj 15 u spomenutoj zgradi, a koja je veličine 14,49 metara kvadratnih, preda u posjed državi, a osim toga stranka mora nadoknaditi i trošak parničnog postupka u iznosu od 99,54 eura.

Inače, riječ je o zgradi u Svilarskoj ulici koja se nalazi između sinagoge i zgrade nekadašnjeg fakulteta na Jelačićevom trgu, a u kojoj svoje prostorije, između ostalih, ima i SDP. Pokušali smo doći do Keleminca kako bismo doznali koriste li uopće više tu sobu i hoće li se žaliti na ovu presudu, no na naše pozive danima nije odgovarao.

Na službenoj internetskoj stranici, koju objavama redovito, nekoliko puta dnevno, uređuje sam Keleminec, kao službena adresa stranke navodi se Ilica 31 u Zagrebu. A-HSP, odnosno Keleminec kao čelna osoba stranke, imaju pravo na žalbu, s obzirom na to da je ova presuda još uvijek nepravomoćna.

FOTO Arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

MLADIĆ S 1,56 PROMILA SLETIO S CESTE I NAPRAVIO NEZAMISLIVU ŠTETU

FOTO U prometnoj nesreći smrskana dva automobila, uništene dvije ograde i obiteljska kuća

Još jedna prometna nesreća

UPRAVO: Dvije osobe ozlijeđene u slijetanju automobila s Podravske magistrale

polarni uvjeti na stadionu

FOTO Dinamo na japanski pogon uzeo sve u Koprivnici, Slaven opet nemoćan

Podravski na mjestu događaja

VIDEO: U naletu na jelena slupana čak tri vozila!

posljednja domaća utakmica

FOTO Legendi Franji Kolaru uručena zahvalnica, evo tko je došao na dvoboj Slavena i Dinama

NAKON KOPRIVNICE OVAJ HARD DISKONTER DOLAZI U JOŠ JEDAN GRAD

Poznati trgovački lanac otvara i drugi prodajni centar u Podravini!

Upišite pojam koji želite pretraživati