Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Kip Majke Božje u Drnju u dvorištu Petkovićevih mjesto je molitve

Okućnica obitelji Petković iz Botova, naselja na području općine Drnje, plijeni posebnu pozornost, i to zbog kipa blažene Djevice Marije koji je krasi. Nerijetko se zbog tog kipa zaustavljaju i usputni prolaznici kako bi se naklonili Majci Božjoj i kratko pomolili.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Kip je u dvorištu, priča nam Vesna Petković, postavljen prije 32 godine i otad je neprestano vjerska atrakcija i za usputne prolaznike.

– Vjera je sastavni dio našeg života i tako je nastala i želja da u dvorištu postavimo kip blažene Djevice Marije. Po kip nismo išli ni u Međugorje ni u Mariju Bistricu nego smo ga kupili u jednoj trgovini u Koprivnici – priča nam Vesna Petković.

Vrlo brzo nakon što su postavili kip njihova okućnica postala je i mjesto za kratku molitvu usputnih prolaznika, a od jedne bake koja je redovito dolazila, kaže Vesna, čuli su i legendu o kipu blažene Djevice Marije u njihovu dvorištu.

– Ta baka rekla nam je da je kip pripadao jednoj obitelji iz Vukovara. Oni su prilikom bijega iz svog grada uzeli i kip, a kako im je bio pretežak, kad su došli u Koprivnicu odlučili su ga pokloniti, ali on je nekako završio u trgovini. Na kraju smo mi kupili taj kip, a kad je ta trgovina ili točnije lanac trgovina propao, ta baka nam je rekla da je to sigurno zbog kipa Blažene Djevice Marije koji je trgovac dobio na poklon i bez obzira na to odlučio ga prodati – priča nam Vesna Petković.

Kip, dodaje on, najvjerojatnije predstavlja Gospu od Suza jer prema tumačenju bakica koje se zaustavljaju na molitvu ima najviše tih obilježja.

– Razmišljamo i da kip ukrasimo kamenjem kako bi ostavljao još upečatljiviji dojam. Veseli nas to što naš kutak za molitvu privlači i prolaznike – zaključila je Vesna Petković.

FOTO Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI