Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Kip Majke Božje u Drnju u dvorištu Petkovićevih mjesto je molitve

Okućnica obitelji Petković iz Botova, naselja na području općine Drnje, plijeni posebnu pozornost, i to zbog kipa blažene Djevice Marije koji je krasi. Nerijetko se zbog tog kipa zaustavljaju i usputni prolaznici kako bi se naklonili Majci Božjoj i kratko pomolili.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Kip je u dvorištu, priča nam Vesna Petković, postavljen prije 32 godine i otad je neprestano vjerska atrakcija i za usputne prolaznike.

– Vjera je sastavni dio našeg života i tako je nastala i želja da u dvorištu postavimo kip blažene Djevice Marije. Po kip nismo išli ni u Međugorje ni u Mariju Bistricu nego smo ga kupili u jednoj trgovini u Koprivnici – priča nam Vesna Petković.

Vrlo brzo nakon što su postavili kip njihova okućnica postala je i mjesto za kratku molitvu usputnih prolaznika, a od jedne bake koja je redovito dolazila, kaže Vesna, čuli su i legendu o kipu blažene Djevice Marije u njihovu dvorištu.

– Ta baka rekla nam je da je kip pripadao jednoj obitelji iz Vukovara. Oni su prilikom bijega iz svog grada uzeli i kip, a kako im je bio pretežak, kad su došli u Koprivnicu odlučili su ga pokloniti, ali on je nekako završio u trgovini. Na kraju smo mi kupili taj kip, a kad je ta trgovina ili točnije lanac trgovina propao, ta baka nam je rekla da je to sigurno zbog kipa Blažene Djevice Marije koji je trgovac dobio na poklon i bez obzira na to odlučio ga prodati – priča nam Vesna Petković.

Kip, dodaje on, najvjerojatnije predstavlja Gospu od Suza jer prema tumačenju bakica koje se zaustavljaju na molitvu ima najviše tih obilježja.

– Razmišljamo i da kip ukrasimo kamenjem kako bi ostavljao još upečatljiviji dojam. Veseli nas to što naš kutak za molitvu privlači i prolaznike – zaključila je Vesna Petković.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Obrađeno je 91,33 posto biračkih mjesta

IZBORI HDZ relativni pobjednik, u Sabor idu Jakšić, Sobota, Golubić, Lacković i Bilić. Vjerojatno i Đakić

Prvi službeni rezultati bit će poznati poslije 21 sat

IZLAZNA ANKETA HDZ-u 59 mandata, Rijekama pravde 43, DP-u 13, a Matiji Posavcu jedan

NEKIMA IZBORNA, NEKIMA SPORTSKA SRIJEDA

FOTO Cvetkovčani ‘na mišiće’ kroz močilski pakao, iznenađenje u Kalinovcu

Državno izborno povjerenstvo objavilo podatke o izlasnosti do 16:30 sati

IZBORI Više od 50 posto birača glasalo do 16:30 sati, u Koprivnici skoro 57, a u Đurđevcu 58!

ZAKAZAO SUSTAV MUP-a

Nestali s biračkih popisa: Plavu potvrdu do podneva zatražilo 60-ak Podravaca i Prigoraca

Provjerili smo kakva je izlaznost po općinama

IZBORI Najveća izlaznost u Velikom i Malom Bukovcu, najmanja u Rasinji i Kalniku


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati