Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Klizalište se otvara 9. prosinca, za djecu će biti besplatno

Turistička zajednica grada Đurđevca i ove će se godine pobrinuti da građani mogu uživati u klizanju. Klizalište tijekom Adventa u Đurđevcu, kaže Mario Fuček, direktor đurđevačke Turističke zajednice, preraslo je u tradiciju pa ni u ovoj godini ni u jednom trenutku nije bio upitno njegovo postavljanje.   

Članak je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

– Već je sve dogovoreno za postavljanje klizališta, a otvorenje je predviđeno 9. prosinca. Nadamo se da se neće uvoditi mjere vezane uz javna okupljanja jer nam je želja da naši građani i tijekom ovog adventa mogu uživati u klizanju, a mi ćemo se pobrinuti i za dodatne sadržaje kojima ćemo im uljepšati boravak na klizalištu – kaže Mario Fuček.

Klizalište će i ove godine biti postavljeno na Trgu svetog Jurja. Na taj način, ističe Fuček, Grad nastoji pomoći ugostiteljima koje je posebno pogodila inflacija i rast troškova za energente.

– Svjesni smo da našim ugostiteljima nije nimalo lako i da se inflacija znatno odražava na njihovo poslovanje. Na glavnom trgu puno je veća frekvencija ljudi, a mi vjerujemo da će se klizalište odraziti i na povećanje prihoda ugostiteljima – kaže Mario Fuček.

Plan je i da se organizira škola klizanja, a klizalište će biti na glavnom gradskom trgu sve do 6. siječnja. Za svu djecu iz Đurđevca i prigradskih naselja klizanje će i ove godine biti besplatno, dok će se školarcima iz okolnih općina podijeliti ulaznice za tri besplatna termina.

– Za one koji nisu obuhvaćeni ovim povlasticama cijena klizanja iznosit će simboličnih deset kuna, a najam klizaljki pet kuna. Ne želimo podizati cijene jer smo svjesni da je građanima dosta raznoraznih poskupljenja – kaže Mario Fuček.

Adventskim programom, dodaje Fuček, uz klizalište, predviđene su i dodatne manifestacije. I ove godine u planu su prikazi živih jaslica, kao i povremeni sajmovi u sklopu kojih će kreativci moći prodavati svoje božićne ukrase.

– I ove ćemo godine organizirati i tradicionalni blagdanski koncert s brojnim lokalnim izvođačima. Podjela darova za djecu biti će organizirana na gradskom trgu jer nema više epidemioloških mjera, što znači da će i najmlađi iz prigradskih naselja biti na tom dočeku Djeda Mraza. Planiramo organizirati i dočeke Nove godine za djecu i odrasle. Mali je doček predviđen točno u podne, a na „pravom“ dočeku će građane zabavljati lokalni bend Enigma s kojim smo  dogovorili sve detalje – zaključio je Mario Fuček.

FOTO: Danijel Domišljanović

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Gori obiteljska kuća, vatrogasci i policija na mjestu događaja

UMALO NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA KOD ĐURĐEVCA

Umirovljenik se teško zarezao motornom pilom po vratu. U štaglju ga pronašla prestravljena supruga

NAJBOLJI IGRAČ SLAVENA O BUDUĆNOSTI

Mioč: “Pregovaramo, sve će se znati uskoro”

Obavijest potrošačima

Popularni prehrambeni proizvod povlači se s tržišta. Moguća je prisutnost plastike

VEĆ MJESEC DANA NE OBILAZI TEREN

Zapošljava se vozač Bibliobusa koji će kroz mjesec dana voziti i potpuno novo vozilo

GRADONAČELNIK JAKŠIĆ POTVRDIO NA RKC-U

Doznajemo kolika će uskrsnica biti isplaćena umirovljenicima

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati