Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Kloštrani otvorenjem igrališta i reciklažnog dvorišta proslavili Dan Općine

Općina Kloštar Podravski otvorenjem novog igrališta u Prugovcu i reciklažnog dvorišta u Prugovcu te svečanom sjednicom Općinskog vijeća proslavila je Dan Općine. Siniša Pavlović, načelnik Općine osvrnuo se na realizirane i planirane projekte te istaknuo kako su u tijeku završni radovi na izgradnji sportske dvorane vrijedne 12 milijuna kuna. Sportska dvorana gradi se uz školsku zgradu, a rok za završetak svih radova je do početka nove školske godine. Kapitalni projekt je i izgradnja kanalizacijske mreže u svim općinskim naseljima.

– Nositelj investicije izgradnje kanalizacije su Komunalije, a radovi će obuhvatiti i izgradnju vodovodne mreže gdje je trenutno nema. Tim će projektom sva kućanstva na području općine dobiti mogućnost priključka na kanalizacijsku i vodovodnu mrežu – kaže Siniša Pavlović.

U planu je i realizacija projekta izgradnje tržnice. Prema projektu vrijednom 7,3 milijuna kuna, uz tržnicu će biti izgrađeno i sedam poslovnih prostora te dvije hladnjače koje će biti od velike koristi poljoprivrednicima s područja općine. Kapitalna investicija u narednim godinama će biti i izgradnja toplica te termoelektrane.

Općina je za potporu iz fonda Europske unije prijavila i projekt rekonstrukcije sportsko-rekreacijskog centra Ivan Kovačić – Mandžo. Investicijom vrijednom devet milijuna kuna predviđena je rekonstrukcija nogometnog igrališta i svlačionica, čime će Kloštar Podravski dobiti moderan sportski kompleks.

-Uz novo igralište u Prugovcu i reciklažno dvorište, realizirali smo i projekt uređenja fitnes-parka uz školsku zgradu u Kloštru Podravskom vrijednog 340.000 kuna od čega je 200.000 osiguralo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Naš cilj je ravnomjeran razvoj svih općinskih naselja, što potvrđujemo i projektima koje provodimo – zaključio je Siniša Pavlović.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

POZITIVNI TRENDOVI TRŽIŠTA RADA U NAŠOJ ŽUPANIJI

Snažno porasla potreba za radnicima, nezaposlenost pala

Proslava dana općine Sveti Đurđ i blagdana Sv. Juraja

FOTO/VIDEO Načelnik Jany: Širimo vrtić, gradimo Dom za starije i imamo najbolje vatrogasce u županiji

analiza izbornih rezultata u našoj županiji

Jakšić bi mogao postati novi šef SDP-a, a HDZ nakon Gregura opet imati župana

prijevara u tijeku

Porezna uprava upravo objavila važno upozorenje za sve građane

KORISNE INFORMACIJE

Evo tko sve ima pravo na besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje

RASPISAN NATJEČAJ ZA SANACIJU TRAVNJAKA

Još dvije utakmice i hibrid odlazi u povijest. Za Slaven je bio vrlo nesretan zadnjih godina…


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati