Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Koprivnica dobila 24 milijuna kuna za dva nova vrtića na Bajeru i u Herešinu

Grad Koprivnica je na natječaj nacionalnog plana oporavka prijavio dva vrtićka objekta, gradnju novih na Bajeru i u prigradskom naselju Herešin. Odličnu vijest proteklih dana primila je gradska uprava – projekti su prošli stroge kontrole, a novci su osigurani – čak 24 milijuna kuna!

-Iz resornog Ministarstva znanosti i obrazovanja dobili smo odluke da je gradu Koprivnici odobreno 24 milijuna kuna bespovratnih europskih sredstava za gradnju potpuno dva nova vrtićka objekta vrijednih oko 43 milijuna kuna – priopćio je gradonačelnik Mišal Jakšić.

Lokacija na Bajeru

Dodao je kako je to velik iskorak, jedank projektu gradnje škole na Podolicama.

-Siguran sam da ćemo zbog svega što radimo za naše mališane, biti prepoznati puno šire nego što su granice našega grada, kraja i regije – rekao je gradonačelnik Jakšić.

Procijenjena vrijednost gradnje dvaju objekata je oko 43 milijuna kuna. Ovim projektima riješit će se mjesta u vrtiću za otprilike 300-tinjak djece, ne samo iz Koprivnice već i iz općine Koprivničkih Bregi, koja je partner u ovom projektu.

Vrtić u Herešinu

Vrtić u Herešinu, koji već ima građevinsku dozvolu, predviđen je za tri odgojne skupine – dvije vrtićke i jedna jaslička, odnosno oko 50 djece. Sufinanciran je s iznosom od otprilike 4 milijuna kuna od ukupno potrebnih 8 milijuna kuna. Vrtić na Bajeru imat će kapacitete za smještaj 14 mješovitih odgojnih skupina, odnosno oko 260 djece. Procijenjena vrijednost ukupne izgradnje je 35 milijuna kuna, od čega je 20 milijuna kuna sufinancirano od strane ministarstva.

Koprivnica je, dodajmo, dobila više sredstava iz ove namjene nego primjerice Split.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI