Koprivnica dobila jedan od najmodernijih laboratorija za vodu

Koprivničke gradske vlasti obišle su pročistač u Herešinu gdje je dovršena gradnja centralnog laboratorija Koprivničkih voda, vrijednog 2,75 milijuna kuna. Dograđena su 54 metra četvorna novog prostora u prizemlju zgrade i 168 metara četvornih novog prostora na katu zgrade.

Prema drugom ugovoru o opremanju Centralnog laboratorija namještajem i najmodernijom laboratorijskom opremom za analizu pitke i otpadne vode kroz 60 dana zgrada će biti namještena i opremljena. Ugovorena vrijednost namještaja i opreme je 2 milijuna kuna.

-Ovom investicijom ukupne vrijednosti 4,75 milijuna kuna Koprivničke vode dobivaju površinom i laboratorijskom opremom jedan od najfunkcionalnijih laboratorija u Hrvatskoj kada govorimo o javnim isporučiteljima vodnih usluga. U laboratoriju će se kontrolirati kvaliteta pitke vode iz izvorišta pitke vode Ivanščak i Lipovec, kontrolirati će se kvaliteta vode u vodoopskrbnoj mreži i raditi će se analiza ulazne i pročišćene otpadne vode s područja aglomeracije Koprivnica i aglomeracije Gola – objasnio je gradonačelnik Mišel Jakšić.

FOTO Grad Koprivnica

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI