Koprivnica dodatno subvencionira troškove predškolskog odgoja za djecu s težim teškoćama u razvoju

Grad Koprivnica provođenjem socijalnih politika nastoji maksimalno poboljšati kvalitetu života osoba s teškoćama u razvoja. Tako temeljem nove Odluke o socijalnoj zaštiti građana Grada Koprivnice djeca s težim teškoćama u razvoju, kao i djeca roditelja težeg invaliditeta, mogu ostvariti pravo na pomoć za podmirenje troškova predškolskog odgoja i obrazovanja. Riječ je o iznosu u visini 50 posto participacije roditelja, a najviše u iznosu do 350 kuna mjesečno.

Navedeno pravo se može ostvariti ako je djetetu ili roditelju utvrđena visina tjelesnog oštećenja u visini 80 posto i više, zatim ako je korisnik prava na osobnu invalidninu temeljem propisa koji reguliraju prava iz socijalne skrbi, ako je korisnik prava na doplatak za pomoć i njegu u punom iznosu temeljem propisa  koji reguliraju prava iz socijalne skrbi.

Za detaljnije informacije građani se mogu obratiti osobno službenicima u Gradskoj upravi, Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Koprivnice, Zrinski trg 1, soba broj 2, radnim danom od 7.00 do 13.30 sati, ili na telefon 279-514 (Narcisa Jembrek), 279-518 (Jelena Horvat), 279-561 (Snježana Jovanović-Ćorić), te mail: 

jelena.horvat@koprivnica.hrnarcisa.jembrek@koprivnica.hrsnjezana.jovanovic@koprivnica.hr.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI