Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Koprivnica je od danas hrvatska “Rock Meka” – kreće još jedno izdanje Rocklivea!

Rocklive festival ponovno „jaše“, i to ovoga vikenda. Točnije od četvrtka 28. srpnja do subote, kada će ponovno na koprivničkom kampusu po 11. put zasvirati brojni sastavi, u, dodajmo, nikad jačem line-upu. Hladno pivo, Goran Bare & Majke, Elemental, M.O.R.T., Atheist Rap samo su neka od imena koja ne treba posebno predstavljati.

Napokon bez restrikcija zbog pandemije, kampus se čini tim idealnijom lokacijom koji je upravo ovog proljeća zasjao u svom najpunijem sjaju, a to su primijetili iz same organizacije festivala. Tamo, naime, djeluje sve popularniji FUNK, koji čini nekolicina udruga na području nezavisne kulture, a u sklopu kojeg se odvija projekt Centar izvan centra, kojim se upravo želio revitalizirati navedeni prostor.

To je djelomično i povod povratku festivala tamo gdje je i počeo prije 11 godina.

–  Razvoj priče oko prostora FUNK-a djelomično je utjecao i na povratak RockLive festivala u kampus. Koncept koji tamo razvijamo zajedno s ostalim udrugama FUNK-a pokazao se kao odličan temelj za razvoj koprivničke nezavisne kulture, a to je sve više prepoznato i izvan Koprivnice. Neke pretjerane filozofije oko toga nema, udruge su dugi niz godina tražile prostor takvog tipa, a sada kada ga konačno i imaju, svojim programima dokazuju koliko je prostor bio potreban i koliko je važan za život građana koji ga u zaista velikoj mjeri posjećuju – rekao je iz organizacije Rocklivea Denis Košćak.

Odabir bendova kombinacija je njihovih osobnih želja, ali i želja same publike. Pokraj Hladnog piva te Barea i Majki, koji su već dugo na listi želja, nezaobilazni su i mlađi izvođači poput Z++ i Gršea, koji bilježe sve veću popularnost. No, iz Rocklivea nadodaju kako i ovi „manji izvođači“ imaju dobranu koncertnu kilometražu iza sebe s nekolicinom objavljenih albuma. Posebno vesele i domaći, koprivnički izvođači, koji rastu praktički s FUNK-om i programima koji se tamo provode.

– Kroz prostor FUNK-a s koprivničkim bendovima ostvarujemo suradnju tijekom cijele godine, a veseli nas da imamo priliku omogućiti im nastup na velikoj pozornici uz neka od najvećih domaćih glazbenih imena. Ove godine kao predstavnici Koprivnice nastupaju The Haze i LoM – kazuje Košćak.

Festival se održava na istoj lokaciji kao i prošle godine, omeđen zgradama kampusa, na lokaciji koju, kada se uredi, svi kažu da imaju osjećaj kao da nisu u Koprivnici. Također, veseli da festival ne posjećuju samo Koprivničanci, već publika iz drugih gradova i županija.

– Ovih smo dana na društvenim mrežama objavili kartu iz sustava Entrio koja prikazuje gdje se kupuju ulaznice, a to je cijela sjeverozapadna Hrvatska, Zagreb, dio Slavonije, pa čak i gradovi u Istri i sjevernoj Dalmaciji – kazuje Košćak, napomenuvši kako je omjer domaćih gostiju i iz drugih mjesta 50:50.

Za posjetitelje koji dolaze autom, na kampusu postoji veliki plato koji služi kao parkiralište gdje se mogu ostaviti vozila. Također, nudi se i mjesto za kampiranje, koje je za posjetitelje s festivalskom ulaznicom besplatno sva tri dana, s osiguranim sanitarijama i prostorom za tuširanje.

Festival će činiti glavna pozornica i jedna manja, RockLive rRadio gdje će se održavati after partyji do jutarnjih sati. U dnevnom programu tijekom petka i subote udruga Mamuze organizira radionice izrade ukrasa, ogrlica, personaliziranih majica i festivalskih maski. Naravno, tu je i nezaobilazni i festivalski merch, koji je ove godine iznimno povećan, pa će posjetitelji moći kupiti majice, torbe, ruksake i čaše.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

VIDOVO U PITOMAČI

FOTO/VIDEO Degustira se gorički paprikaš, kulturnjaci i sportaši promoviraju svoje aktivnosti

Važna obljetnica za bivše učenike koprivničke ekonomske škole

Proslavili jubilarnih 50 godina mature

SURADNJA VRTIĆA I POLICIJE

FOTO Mališani saznali kako presretač lovi prebrze vozače

savjeti

Evo kako se zauvijek riješiti puževa koji vam uništavaju vrt

DJEČJI SAJAM U VIRJU

FOTO/VIDEO Školarci pokazali poduzetnički duh

PONOVNO SE OKUPILI

FOTO Virovski 55-godišnjaci proslavili 40. obljetnicu male mature


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati