Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Koprivnica prodaje zemljišta za kuće: Za 13 parcela traže pola milijuna eura

Čak 510.000 eura planira Grad Koprivnica uprihoditi od prodaje livada na istoku i sjeveroistoku grada. Devet ovih parcela, predviđenih za gradnju stambenih objekata, na navedenim građevinskim zemljištima je u Ulici Miklinovec, dok su četiri parcele za prodaju u lani novoformiranoj ulici Mare Matočec kod gradskih bazena Cerine.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Zona se na Cerinama još planira širiti tako da će tamo biti dostupno sigurno još parcela na kojima će se moći graditi kuće. Veličina parcela u Miklinovcu i Mare Matočec je u prosjeku oko 600 kvadratnih metara. Parcele se u Ulici Mare Matočec prodaju po 68,2 eura po kvadratnom metru, kao i u Miklinovcu.

Na navedenim lokacijama, koliko je poznato, nema standardnih subvencija kakve je Grad nudio na parcelama u Cvjetnoj te Podolicama. Tamo bi, kako doznajemo, također trebalo biti novih parcela za kupnju, a nije isključeno da se ponove javni natječaji po subvencioniranim cijenama. Primjerice, parcele na Podolicama zadnji su se put prodavale i po 6000, 7000 za 600-tinjak kvadrata, što je i do najviše mogućih 80 posto tržišne cijene. Glavni uvjeti bili su dob, obitelj i djeca, a dodatni postotci dobivali su se i u slučaju da ste branitelj ili dijete preminulih u ratu, osoba s invaliditetom, osoba od važnosti za Grad s obzirom na radno mjesto, ponajviše u deficitarnim strukama itd…

– Javna dražba provodi se u krugovima, a sve do prodaje svih nekretnina. Navedene su cijene početne i moguće je nadmetanje. Prva javna dražba održat će se 31. siječnja 2023. godine (utorak) s početkom u 9 sati, u prostorijama gradske uprave Koprivnica – poručili su iz Grada i dodali kako će se za nekretnine koje se neće prodati na prvoj javnoj dražbi, održavati dražbe desetog u mjesecu, a ako je neradni dan – sljedećeg radnog dana.

Najpovoljnijim sudionikom u natječaju smatrat će se onaj tko na javnoj dražbi ponudi najviši novčani iznos povrh početne cijene te će se s njime zaključiti ugovor. U Gradu napominju kako se kupoprodajna cijena isplaćuje u roku 30 dana po potpisu ugovora ili kreditom banke u roku 90 dana, a o čemu će prije sklapanja ugovora biti potrebno dostaviti dokaz. Dodajmo i kako se natjecatelju koji u postupku javne dražbe kupi nekretninu uplaćena jamčevina uračunava u kupoprodajnu cijenu. Natjecatelju koji ne uspije u javnoj dražbi uplaćena jamčevina vraća se u roku 30 dana.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Požar u Starigradu, vatrogasci i policija na terenu

Radno vrijeme tijekom blagdana

Popularni trgovački lanac ima važnu obavijest za sve potrošače

POČINJU RADOVI U OPĆINAMA IZOSTAVLJENIMA IZ PROJEKTA ALGOMERACIJE

Gradit će se vodovod u Rasinji i Sokolovcu, radi se glavni projekt za Legrad

rapsodija na gostovanju

Kakva razbijačina Rujevice! Slaven s četiri komada natrpao kandidata za naslov prvaka

Lori Ludbreg svoja vrata otvara na proljeće

Ludbreg prvi u Hrvatskoj dobiva Newton sobe

ISKUSTVO PACIJENTA

FOTO: Slavica (77) muku muči s očnom mrenom i žutom pjegom

Upišite pojam koji želite pretraživati