Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Koprivnica prodaje zemljišta za kuće: Za 13 parcela traže pola milijuna eura

Čak 510.000 eura planira Grad Koprivnica uprihoditi od prodaje livada na istoku i sjeveroistoku grada. Devet ovih parcela, predviđenih za gradnju stambenih objekata, na navedenim građevinskim zemljištima je u Ulici Miklinovec, dok su četiri parcele za prodaju u lani novoformiranoj ulici Mare Matočec kod gradskih bazena Cerine.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Zona se na Cerinama još planira širiti tako da će tamo biti dostupno sigurno još parcela na kojima će se moći graditi kuće. Veličina parcela u Miklinovcu i Mare Matočec je u prosjeku oko 600 kvadratnih metara. Parcele se u Ulici Mare Matočec prodaju po 68,2 eura po kvadratnom metru, kao i u Miklinovcu.

Na navedenim lokacijama, koliko je poznato, nema standardnih subvencija kakve je Grad nudio na parcelama u Cvjetnoj te Podolicama. Tamo bi, kako doznajemo, također trebalo biti novih parcela za kupnju, a nije isključeno da se ponove javni natječaji po subvencioniranim cijenama. Primjerice, parcele na Podolicama zadnji su se put prodavale i po 6000, 7000 za 600-tinjak kvadrata, što je i do najviše mogućih 80 posto tržišne cijene. Glavni uvjeti bili su dob, obitelj i djeca, a dodatni postotci dobivali su se i u slučaju da ste branitelj ili dijete preminulih u ratu, osoba s invaliditetom, osoba od važnosti za Grad s obzirom na radno mjesto, ponajviše u deficitarnim strukama itd…

– Javna dražba provodi se u krugovima, a sve do prodaje svih nekretnina. Navedene su cijene početne i moguće je nadmetanje. Prva javna dražba održat će se 31. siječnja 2023. godine (utorak) s početkom u 9 sati, u prostorijama gradske uprave Koprivnica – poručili su iz Grada i dodali kako će se za nekretnine koje se neće prodati na prvoj javnoj dražbi, održavati dražbe desetog u mjesecu, a ako je neradni dan – sljedećeg radnog dana.

Najpovoljnijim sudionikom u natječaju smatrat će se onaj tko na javnoj dražbi ponudi najviši novčani iznos povrh početne cijene te će se s njime zaključiti ugovor. U Gradu napominju kako se kupoprodajna cijena isplaćuje u roku 30 dana po potpisu ugovora ili kreditom banke u roku 90 dana, a o čemu će prije sklapanja ugovora biti potrebno dostaviti dokaz. Dodajmo i kako se natjecatelju koji u postupku javne dražbe kupi nekretninu uplaćena jamčevina uračunava u kupoprodajnu cijenu. Natjecatelju koji ne uspije u javnoj dražbi uplaćena jamčevina vraća se u roku 30 dana.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

VEČER FOLKLORA U GOLI

FOTO Prekodravci uživali u tradicijskim pjesmama i plesovima

VIDOVO U PITOMAČI

FOTO/VIDEO Degustira se gorički paprikaš, kulturnjaci i sportaši promoviraju svoje aktivnosti

Već drugi dan su probali što su napravili

FOTO Prvašići iz Podravskih Sesveta na nastavi domaćinstva učili su kako kiseliti krastavce

Raspisan je javni poziv

Ova općina za svako novorođenče jednokratno isplaćuje tri tisuće eura

Mališani iz Molvi istaknuli su se super rezultatima

FOTO Načelnik ugostio male olimpijce

ZBOG NADVOŽNJAKA I NEMARA RADNIKA IMAJU VELIKE PROBLEME

VIDEO Stanari ogorčeni: “Da se žaba popiša mi već plivamo, po dvorištima nam plutaju fekalije”

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati