Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Koprivnica u vrhu po kvaliteti života i snazi gradskog budžeta

Središte Koprivničko-križevačke županije, Koprivnica, našla se u probranom društvu pet hrvatskih gradova u kojima je kvaliteta života najbolja, a hoće li naš grad osvojiti tu prestižnu titulu, znat ćemo kroz nekoliko tjedana na najavljenom proglašenju u Opatiji.

Članak je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Koprivnica je jedan od kandidata, a za ovu prestižnu nagradu Hanza medije i portala gradonačelnik.hr konkuriraju još Dubrovnik, Pazin, Varaždin i Zagreb. Lanjsku titulu najboljih brane Rovinj i Varaždin. Inače, radi se o tradicionalnom izboru najboljih gradova u više kategorija, a Koprivnica je ušla i završni krug u izboru najboljih gradova u ekonomskoj kategoriji, to jest snazi i potentnosti proračuna. „Oštru“ konkurenciju među velikim gradovima po kvaliteti života čine još Krapina, Pula, Samobor i Varaždin.

– Kandidature gradova ocjenjivane su i rangirane prema pokazateljima za 2021. godinu kojih je, primjerice, u kategoriji kvalitete života čak 27, počevši od prosječnog dohotka po stanovniku preko stope prireza i proračunskog izdvajanja grada za obrazovanje do iznosa porodiljnih naknada i gradskih subvencija za prijevoz – obrazložio je žiri, a upravo u ovim navedenim detaljima Koprivnica svakako zaslužuje biti na samom vrhu.

Ove godine, sveukupno, u završnicu izbora ušlo je 40 gradova u četiri kategorije, no osim Koprivnice u navedene dvije kategorije, ni u jednoj nema ni Križevaca ni Đurđevca.

Dosad su naši gradovi, podsjetimo, posebno Križevci, pa i Koprivnica bili jaki u privlačenju novca iz EU fondova, a Križevci su titulu najboljeg na spomenutom izboru osvajali višestruko.

Dodajmo i kako će stručni žiri organizatora izbora kandidata za posebne nagrade Smart City, namijenjene gradskoj upravi s najboljim ostvarenjima u primjeni ‘pametnih’ tehnologija u pružanju komunalnih usluga te Eco cityju, za postignuća u zaštiti okoliša i energetskoj učinkovitosti, objaviti naknadno. Koprivnica je, podsjetimo, lanjski državni šampion u kategoriji Smart City i tu je titulu grad osvojio dvije godine zaredom.

FOTO: Arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

POVLAČENJE IZ PRODAJE

Poznati trgovački lanac moli sve kupce ove popularne namirnice da se jave na prodajno mjesto

Izvještaj zavoda za zapošljavanje

Novi rekordni minimum ljudi u potrazi za poslom u našoj županiji

prometne nesreća s oziljeđeno osobom

Pijan bez vozačke zabio se u automobil, koji je sletio s ceste, ozlijeđen putnik

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati