Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Koprivnica u vrhu po kvaliteti života i snazi gradskog budžeta

Središte Koprivničko-križevačke županije, Koprivnica, našla se u probranom društvu pet hrvatskih gradova u kojima je kvaliteta života najbolja, a hoće li naš grad osvojiti tu prestižnu titulu, znat ćemo kroz nekoliko tjedana na najavljenom proglašenju u Opatiji.

Članak je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Koprivnica je jedan od kandidata, a za ovu prestižnu nagradu Hanza medije i portala gradonačelnik.hr konkuriraju još Dubrovnik, Pazin, Varaždin i Zagreb. Lanjsku titulu najboljih brane Rovinj i Varaždin. Inače, radi se o tradicionalnom izboru najboljih gradova u više kategorija, a Koprivnica je ušla i završni krug u izboru najboljih gradova u ekonomskoj kategoriji, to jest snazi i potentnosti proračuna. „Oštru“ konkurenciju među velikim gradovima po kvaliteti života čine još Krapina, Pula, Samobor i Varaždin.

– Kandidature gradova ocjenjivane su i rangirane prema pokazateljima za 2021. godinu kojih je, primjerice, u kategoriji kvalitete života čak 27, počevši od prosječnog dohotka po stanovniku preko stope prireza i proračunskog izdvajanja grada za obrazovanje do iznosa porodiljnih naknada i gradskih subvencija za prijevoz – obrazložio je žiri, a upravo u ovim navedenim detaljima Koprivnica svakako zaslužuje biti na samom vrhu.

Ove godine, sveukupno, u završnicu izbora ušlo je 40 gradova u četiri kategorije, no osim Koprivnice u navedene dvije kategorije, ni u jednoj nema ni Križevaca ni Đurđevca.

Dosad su naši gradovi, podsjetimo, posebno Križevci, pa i Koprivnica bili jaki u privlačenju novca iz EU fondova, a Križevci su titulu najboljeg na spomenutom izboru osvajali višestruko.

Dodajmo i kako će stručni žiri organizatora izbora kandidata za posebne nagrade Smart City, namijenjene gradskoj upravi s najboljim ostvarenjima u primjeni ‘pametnih’ tehnologija u pružanju komunalnih usluga te Eco cityju, za postignuća u zaštiti okoliša i energetskoj učinkovitosti, objaviti naknadno. Koprivnica je, podsjetimo, lanjski državni šampion u kategoriji Smart City i tu je titulu grad osvojio dvije godine zaredom.

FOTO: Arhiva

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI