Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Koprivnica u vrhu po kvaliteti života i snazi gradskog budžeta

Središte Koprivničko-križevačke županije, Koprivnica, našla se u probranom društvu pet hrvatskih gradova u kojima je kvaliteta života najbolja, a hoće li naš grad osvojiti tu prestižnu titulu, znat ćemo kroz nekoliko tjedana na najavljenom proglašenju u Opatiji.

Članak je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Koprivnica je jedan od kandidata, a za ovu prestižnu nagradu Hanza medije i portala gradonačelnik.hr konkuriraju još Dubrovnik, Pazin, Varaždin i Zagreb. Lanjsku titulu najboljih brane Rovinj i Varaždin. Inače, radi se o tradicionalnom izboru najboljih gradova u više kategorija, a Koprivnica je ušla i završni krug u izboru najboljih gradova u ekonomskoj kategoriji, to jest snazi i potentnosti proračuna. „Oštru“ konkurenciju među velikim gradovima po kvaliteti života čine još Krapina, Pula, Samobor i Varaždin.

– Kandidature gradova ocjenjivane su i rangirane prema pokazateljima za 2021. godinu kojih je, primjerice, u kategoriji kvalitete života čak 27, počevši od prosječnog dohotka po stanovniku preko stope prireza i proračunskog izdvajanja grada za obrazovanje do iznosa porodiljnih naknada i gradskih subvencija za prijevoz – obrazložio je žiri, a upravo u ovim navedenim detaljima Koprivnica svakako zaslužuje biti na samom vrhu.

Ove godine, sveukupno, u završnicu izbora ušlo je 40 gradova u četiri kategorije, no osim Koprivnice u navedene dvije kategorije, ni u jednoj nema ni Križevaca ni Đurđevca.

Dosad su naši gradovi, podsjetimo, posebno Križevci, pa i Koprivnica bili jaki u privlačenju novca iz EU fondova, a Križevci su titulu najboljeg na spomenutom izboru osvajali višestruko.

Dodajmo i kako će stručni žiri organizatora izbora kandidata za posebne nagrade Smart City, namijenjene gradskoj upravi s najboljim ostvarenjima u primjeni ‘pametnih’ tehnologija u pružanju komunalnih usluga te Eco cityju, za postignuća u zaštiti okoliša i energetskoj učinkovitosti, objaviti naknadno. Koprivnica je, podsjetimo, lanjski državni šampion u kategoriji Smart City i tu je titulu grad osvojio dvije godine zaredom.

FOTO: Arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

PRVI PUT U KOPRIVNICI

FOTO Cure iz Centra dobro su zagrijale publiku, a onda je stigao stari lav Željko Samardžić

U tijeku je tradicionalni svečani plesni Koncert koprivničkih folkloraša

FOTO/VIDEO Uživa se u pjesmama i plesovima Brodskog Posavlja, Podravine i Hrvatskog zagorja

KRISTIJAN BISTROVIĆ OD RUJNA JE STANOVNIK RUSKE ENKLAVE KALINJINGRADA I IGRAČ BALTIKE

‘Grad je jeftin i lijep, na gostovanja putujemo avionom, a o povratku u Hrvatsku još previše ne razmišljam’

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Peugeot završio u kanalu, očevid u tijeku

Susret s legendarnim alpinistom

FOTO Stipe Božić gostovao u Đurđevcu

ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Kak je propalo održavanje zgrada v Đurđevcu

Upišite pojam koji želite pretraživati