Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Koprivničanci tri tjedna u Španjolskoj učili i izradili električno vozilo

U sklopu Erasmus+ projekta 14 učenika trećih razreda Obrtničke škole Koprivnica, smjerovi tehničar za računalstvo i tehničar za električne strojeve s primijenjenim računalstvom, boravili su u španjolskom gradu Sevilli gotovo puna tri tjedna  u pratnji svojih profesora, koordinatora mobilnosti Filipa Komparija (mag. inf.) i Ive Topolovčan Pazić (prof. engleskog). Tijekom mobilnosti učenici su radili na projektu CNC programiranja te izrade električnog vozila, a nakon svakodnevnog i mukotrpnog rada, ističu, uz pomoć španjolskih mentora, učenici su napravili električno vozilo onako kako su i zamislili te su ga na kraju i uspješno testirali.

– U slobodno vrijeme učenici su upoznali ljepote Seville, a posjetili su i Cordobu te Granadu. Također, usavršili su i svoje znanje španjolskoga jezika. Imali su organizirana redovna predavanja u prostoru u kojemu su i boravili, a svi su na kraju uspješno pisanom provjerom dokazali da su savladali osnove jezika. Naši španjolski domaćini pohvalili su učenike za trud, rad i ponašanje. Istaknuli su da su naši učenici jedini dosad uspjeli ostvariti svoj cilj – osposobiti funkcionalno električno vozilo za ovakav kratak vremenski period – istaknuli su u Obrtničkoj školi Koprivnica te dodali da su se učenici vratili u Koprivnicu prepuni dojmova i novih znanja, spremni ponoviti ovakvu avanturu.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Svoju je štalu pretvorio u galeriju

VIDEO Pero: “Boli me što Đurđevac nije htio prihvatiti moju donaciju”

Između Đurđevca i Kalinovca

UPRAVO Sudar Peugeota i Golfa na Podravskoj magistrali

VELIKI JUBILEJ

FOTO Ivan Tambolaš proslavio svećenički zlatni pir: Bog nas voli onakve kakvi jesmo


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati